2024-01-19 13:35:27
Φωτογραφία για Άδωνης στη Βουλή: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε 12.000 φαρμακεία έξω από τη διαδικασία εμβολιασμών» (video)
Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει την πρόταση για εμβολιασμούς covid απο φαρμακοποιούς η κ. Α. Λινού, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Σε επίκαιρη ερώτηση σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής προς τον  υπουργό Υγείας κ. Αδωνη Γεωργιάδη τόνισε ότι χρειάζεται εκτενής μελέτη για το θέμα, πρόσθεσε ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό προς τους φαρμακοποιούς, αλλά διερωτήθηκε αν ο φαρμακοποιός έχει εκπαίδευση να διαχειριστεί δύσκολα περιστατικά εμβολιασμών, όπως αλλεργικές αντιδράσεις πχ. 

Είπε συγκεκριμένα ότι «ο γιατρός θα μπορέσει να αντιδράσει αμέσως, πιθανώς ο φαρμακοποιός αν εκπαιδευτεί, να μπορεί κι αυτός. Δε λέω ούτε ναι ΟΎΤΕ ΟΧΙ, θέλει μελέτη»

Στην απάντησή του ο κ. Αδ. Γεωργιάδης είπε: «στους 1000 θανάτους από covid Σεπτεμβρίου-αρχές Ιανουαρίου οι εμβολιασμένοι είναι μόλις 2, οι 998 που πέθαναν δεν είχαν εμβολιαστεί, βέβαιο αν είχαν εμβολιαστεί θα είχαμε σώσει εκατοντάδες ζωές, ίσως κι όλους. Έχω ήδη ζητήσει από τον ΠΟΥ μελέτη πώς γίνονται οι εμβολιασμοί στα φαρμακεία, υπάρχουν πρωτόκολλα και εκπαιδεύονται για την περίπτωση που δεν πάει κάτι καλά. Δεν είπαμε ανεξέλεγκτα, πρώτα θα συμφωνήσουμε πρωτόκολλα και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία, η ασφάλεια των ανθρώπων είναι το πρωτεύον. 


Εφόσον συμφωνήσαμε πως η αύξηση εμβολιασμών είναι το πρωτεύον για την πρόληψη, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε 12.000 φαρμακεία έξω από αυτή την διαδικασία – τίποτα όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους γιατρούς. Μίλησα και με τον κ. Εξαδάκτυλο και με τον κ. Πατούλη γιατί θελουμε και τους γιατρούς μας να τους βάλουμε μαζί σε αυτή την προσπάθεια, οι εμβολιασμοί μας του χρόνου, χειμώνα 2024, θα είναι πολύ καλύτεροι.»

Δείτε το απόσπασμα από τη Βουλή:
farmakopoioi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ