2024-02-28 08:00:02
Φωτογραφία για Eurovision 2024: Γιατί είναι ιδιαίτερο το τραγούδι της Ελλάδας και η σκηνική εμφάνιση-έκπληξη της Μαρίνας Σάττι

 



Λίγες ημέρες έμειναν για την αποκάλυψη του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι για την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision 2024, ο οποίος θα γίνει τον επόμενο Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας. Μάλιστα, η σκηνική εμφάνιση χαρακτηρίζεται ως μια «έκπληξη» ενώ η ελληνική συμμετοχή είναι «ιδιαίτερη».



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκπομπή «Super Κατερίνα» του ALPHA που μεταδόθηκε την Τρίτη (27/02), το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι που λέγεται «Ζάρι» και θα παρουσιαστεί επίσημα στις 7 Μαρτίου, δεν ακολουθεί την κλασική δομή ενός κομματιού [εισαγωγή – κουπλέ – ρεφρέν], αλλά έχει πολλά μέρη και «γέφυρες». Μάλιστα, όπως είπε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πουλόπουλος, το τραγούδι έχει πολλά μέρη στα Ελληνικά και ορισμένες φράσεις-εναύσματα στα Αγγλικά προς το κοινό (π.χ. «Εverybody dance!»). Φυσικά, με έναν τρόπο θα δούμε και ένα ζάρι επί σκηνής.



Από την πλευρά του, ο χορογράφος της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2024, Mecnun Giasar, ανέφερε: «Το τραγούδι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του ελληνικού κοινού. Δεν μπορώ να πω πολλά αλλά θα το αφήσω να το δείτε. Αυτό που σίγουρα μπορούμε να περιμένουμε είναι να δείτε την Ελλάδα όπως είναι. Ένα μείγμα από νεότερες και παλαιότερες στιγμές με πολιτισμικά στοιχεία».



Κατόπιν, ο Mecnun Giasar που κατάγεται από την Κομοτηνή και έχει ελληνικό διαβατήριο, αποκάλύψε πως η Μαρίνα Σάττι θα συνοδεύεται από τρεις άνδρες και μία γυναίκα στη σκηνή της Eurovision 2024, λέγοντας: «Σε αυτή τη φάση αποφασίσαμε να έχουμε ποικιλία. Πολλές θα είναι οι εκπλήξεις, έκπληξη θα είναι η ίδια η εμφάνιση της Ελλάδας».



Στις 7 Μαρτίου η παρουσίαση του ελληνικού τραγουδιού

Περίπου μία εβδομάδα απέμεινε μέχρι να ακούσουμε το τραγούδι της Ελλάδας για τον διαγωνισμό της Eurovision 2024, που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι τον επόμενο Μάιο στο Μάλμε.



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την ΕΡΤ, η παρουσίαση του βίντεο κλιπ του ελληνικού τραγουδιού για τη Eurovision 2024 θα γίνει σε ειδική εκπομπή, η οποία θα μεταδοθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου στην ΕΡΤ1, από τις 21:00 έως και τις 22:45, με οικοδεσπότες τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά.

Τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα Υπό τις οδηγίες του Αυστραλού σκηνοθέτη, Zac Wiesel, με φόντο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη, η Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, ο φακός εστίασε και σε άλλες χαρακτηριστικές περιοχές της Αττικής, ανάμεσα στις οποίες ήταν η Ομόνοια, ο Λυκαβηττός, η Ραφήνα και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ακόμα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024, την καλλιτεχνική διεύθυνση της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή του μουσικού θεσμού έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε στις 30 Ιανουαρίου, η Ελλάδα θα διαγωνισθεί στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024, ο οποίος θα γίνει την Πέμπτη 9 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας.

Πάντως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iEidiseis, το έθνικ κομμάτι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024, χαρακτηρίζεται ως «πέραν των προσδοκιών» και αρχικός στόχος της ΕΡΤ είναι τόσο η άρτια σκηνική εμφάνιση όσο και η επιστροφή στο top 10 του μουσικού θεσμού μετά την περσινή απογοητευτική χρονιά.



Γράφει ο Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ