2024-02-28 06:45:40
Φωτογραφία για Απεργία σήμερα, χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ, προαστιακό και ταξί – Πώς θα κινηθούν λεωφορεία τρόλει
Η Ελλάδα θυμάται το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα. Η χώρα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία πατάει σήμερα «φρένο». Την 24ωρη απεργία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και σε αυτή συμμετέχουν πολλοί κλάδοι.

newsbeast.gr

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ παίρνουν μέρος οι εργαζόμενοι των μέσων σταθερής τροχιάς. Σε απεργία επίσης προχωρούν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν κηρύξει στάση εργασίας. Παράλληλα χειρόφρενο έχουν τραβήξει από χτες Τρίτη 28/2 τα ταξί.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜΤαξί στις 27 και 28 Φεβρουαρίου (48ωρη απεργία)

Πλοία στις 28 Φεβρουαρίου (24ωρη απεργία)

ΗΣΑΠ – προαστιακός – μετρό στις 28 Φεβρουαρίου (24ωρη απεργία)

Λεωφορεία – τρόλεϊ στις 28 Φεβρουαρίου (από έναρξη έως 09:00 και από 21:00 έως τέλος βάρδιας)


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, ανακοίνωσε για σήμερα Τετάρτη η Τροχαία. Από τις 09:00 στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας 24ωρης απεργίας

Όπως αναφέρει η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της: «Στις 28 Φεβρουαρίου 2024 και από ώρα 09:00 στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν συναθροίσεις – συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας 24ωρης γενικής απεργίας, με τη συμμετοχή εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, σωματείων, συλλόγων και άλλων φορέων και συλλογικοτήτων.

Για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας και την αποσυμφόρηση της κίνησης, η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει, τα αναγκαία μέτρα τροχαίας με την πραγματοποίηση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Κλαυθμώνος, της Πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή στην απεργία και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στους ανωτέρω οδικούς άξονες και περιμετρικά αυτών, μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση».

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

Δεμένα είναι τα πλοία και στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων.

Την ίδια στιγμή 4ωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 16:00 έχει προκηρύξει η ΕΣΗΕΑ.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και τις οικογένειές τους να ζητούν δικαιοσύνη και τιμωρία των υπευθύνων, ενώ η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια απομυζούν το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων, τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν και η ζωή των πολιτών χειροτερεύει, οι δημοσιογράφοι της χώρας διεκδικούμε:Ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και τιμωρία των υπευθύνων

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις

Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

Τέλος στην αισχροκέρδεια και την ακρίβεια

Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές

Στη σημερινή απεργία θα συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ έχουν προαναγγείλει συγκεντρώσεις για το πρωί της Τετάρτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια.

Τι ζητά η ΑΔΕΔΥΟριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς στο δημόσιο.

Επαναφορά των δώρων.

Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς.

Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017.

Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.

Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Άμεση στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Στην απόφαση του Γενικού Συμβουλίου κυριαρχούν τα αιτήματα που σχετίζονται με την ακρίβεια, αλλά και εκείνο για την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού.

Η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ:

«Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή του στις 2.2.2024 αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024.

“Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας”

Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και συνεχίζοντας έναν χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων.

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις 10% κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016-17, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.ά.) και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές. Η απεργία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!»

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ