2024-03-07 08:41:29
Φωτογραφία για Οι νέοι της Ινδίας εξερευνούν την Ευρώπη ταξιδεύοντας με τρένο
Οι ταξιδιώτες από την Ινδία αποτελούν πλέον τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για το Rail Europe για πρώτη φορά εδώ και 90 χρόνια. Η DW ζήτησε από μερικούς από αυτούς να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Οι καθυστερήσεις των τρένων στην Ευρώπη δεν αποτρέπουν τους νεαρούς Ινδούς από το να εξερευνήσουν την ήπειρο σιδηροδρομικώς

Εικόνα: Kritika Goel

Επιμέλεια: Keith Walker

p.dw.com

«Η Ευρώπη έχει γίνει τόσο δημοφιλής από την ποπ κουλτούρα, οπότε ήταν σίγουρα στη λίστα μου για να κάνω ένα ταξίδι στην Ευρώπη», είπε η 30χρονη Kritika Goel στη DW.

Η δημιουργός περιεχομένου μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το Vellore, μια πόλη στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού της νότιας Ινδίας, είπε ότι ήταν πάντα γοητευμένη από την ευρωπαϊκή ιστορία, τον πολιτισμό και τα εκπληκτικά τοπία της.

Τόσο πολύ, που η 30χρονη βρίσκει τον εαυτό της να επιστρέφει για να εξερευνήσει την ήπειρο κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες. Και ο Goel δεν είναι η μόνη Ινδή που έχει ανακαλύψει τις χαρές της εξερεύνησης της Ευρώπης μέσω των σιδηροδρόμων της.


Η Ινδία είναι τώρα η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τη Rail Europe, μια εταιρεία που κάνει τα ευρωπαϊκά τρένα πιο προσιτά στους διεθνείς ταξιδιώτες , μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες — ξεπερνώντας τόσο την Κίνα όσο και την Ιαπωνία .

Η εταιρεία παρέχει εισιτήρια για περίπου 200 σιδηροδρομικούς φορείς σε όλη την Ευρώπη.

Η Rail Europe έχει σημειώσει αύξηση στα παγκόσμια έσοδα εν μέσω της αυξανόμενης δημοτικότητας των ευρωπαϊκών προορισμών μεταξύ των Ινδών ταξιδιωτώνΕικόνα: Devang Sethi

Ταξίδια με τρένο εμπνευσμένα από το Bollywood

Ο YouTuber Pratik Jain μυήθηκε στην ομορφιά της Ευρώπης μέσω της κινηματογραφικής βιομηχανίας Χίντι της Ινδίας, Bollywood , η οποία περιλαμβάνει πολλές δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις και διάσημα ορόσημα στις ταινίες της.

Ο 30χρονος από την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας Βομβάη πέρυσι ταξίδεψε σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες — Γαλλία , Γερμανία , Βέλγιο , Ιταλία και Τσεχία — χρησιμοποιώντας ένα εισιτήριο τρένου all-in-one γνωστό ως κάρτα Euro Rail.

«Ξόδεψα πάνω από 250 € (270 $) για ένα τετραήμερο πάσο που είναι βολικό, παρέχει ευελιξία χρόνου και είναι φθηνότερο σε σύγκριση με τα αεροπορικά εισιτήρια», είπε ο Jain, αναφερόμενος στο εισιτήριο που παρέχει απεριόριστη πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο τρένων. Ευρώπη.

"Η Ευρώπη έχει καλή σιδηροδρομική συνδεσιμότητα που κάνει το ταξίδι πιο ομαλό και λιγότερη ταλαιπωρία. Ωστόσο, εάν επισκέπτεστε μόνο μία ή δύο χώρες, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλες επιλογές όπως [οικονομική εταιρεία λεωφορείων] Flixbus και πτήσεις."

Ο Devang Sethi, ένας 35χρονος πρώην μηχανικός λογισμικού που τώρα εργάζεται ως ταξιδιωτικό vlogger, βρήκε επίσης ότι τα ταξίδια με τρένο είναι νικητές. Έχει διασχίσει τα περισσότερα μέρη της Ευρώπης χρησιμοποιώντας το σιδηρόδρομο.

Το μόνο που χρειαζόταν ήταν το σακίδιό του και μια κάρτα Eurail, είπε.

"Αυτό το πάσο καλύπτει περισσότερες από 33 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και της Βουλγαρίας. Πήρα ένα πάσο πρώτης κατηγορίας και μου προσφέρθηκε δωρεάν φαγητό σε μέρη όπως η Σκωτία."

Εισιτήριο της Γερμανίας 49€: Όμορφες διαδρομές τρένου για εξερεύνηση

Εδώ είναι μερικές από τις πιο όμορφες διαδρομές τρένου που μπορείτε να εξερευνήσετε με το ταξιδιωτικό εισιτήριο της Γερμανίας 49€.Εικόνα:Peter Schickert/συμμαχία εικόνας

Γέφυρα Ραβέννα στο Μέλανα Δρυμό

Την 1η Μαΐου 2023, η Γερμανία παρουσίασε το ταξιδιωτικό πάσο των 49 ευρώ, γνωστό και ως εισιτήριο Deutschland. Ισχύει για υπηρεσίες U-Bahn, S-Bahn, λεωφορείων και τραμ σε όλη τη Γερμανία, αλλά και για υπηρεσίες μεταφοράς της Deutsche Bahn, όπως τρένα RB και τρένα RE. Γιατί λοιπόν να μην ελέγξετε τη διαδρομή του Μέλανα Δρυμού που διασχίζει τη γέφυρα της Ραβέννας (φωτογραφία) στη νότια Γερμανία

Εικόνα:Jürgen Wiesler/Zoona

«Το αποκορύφωμα ήταν η εμπειρία του Glacier Express στην Ελβετία· δεν θα ξεχάσω ποτέ την εντυπωσιακή θέα των Ελβετικών Άλπεων σε αυτό το οκτάωρο ταξίδι με το τρένο, είπε ο δημιουργός του περιεχομένου.

«Επίσης, μερικά από τα ταξίδια με τρένο που έχω κάνει στη Γαλλία και την Ιταλία κόβουν την ανάσα».

Η Σέτι είπε ότι τα μόνα της ζητήματα ήταν τα καθυστερημένα τρένα, αλλά τόνισε την ευκολία ότι δεν χρειάζεται να κάνει κράτηση.

"Κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης σεζόν και σε ορισμένα μέρη, μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον για μια θέση, διαφορετικά είναι πολύ ομαλή και βολική", είπε ο Sethi. «Αυτές είναι μόνο μικρές προκλήσεις».

Αλλά αυτό δεν φαίνεται να αποτρέπει τους νεαρούς Ινδούς από το να κάνουν το ταξίδι στην Ευρώπη και να εξερευνήσουν την ήπειρο με το τρένο.

«Με την Ινδία να κατέχει αυτή τη στιγμή τη θέση της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο και τον πληθυσμό της να ξεπερνά αυτόν της Κίνας, φτάνοντας τα 1,4 δισεκατομμύρια… αναμένουμε περίπου 40 εκατομμύρια εξερχόμενους ταξιδιώτες από την Ινδία τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Bender.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ