2024-03-06 21:04:36
Φωτογραφία για Το τρένο υδρογόνου CAF διένυσε 804 χιλιόμετρα χωρίς ανεφοδιασμό
Το τρένο υδρογόνου CAF επέδειξε εξαιρετικές επιδόσεις, καλύπτοντας 804 χιλιόμετρα διαδρομής χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό, αυτό αναφέρει η πύλη ειδήσεων σιδηροδρομικών μεταφορών Railway Supply.

Αυτό το τρένο με τρία αυτοκίνητα ταξίδεψε με επιτυχία από βορρά προς νότο της Ισπανίας, ξεκινώντας τη διαδρομή του στη Μαδρίτη και περνώντας από πόλεις όπως η Talavera de la Reina, το Monfragüe, το Cáceres και ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στη Mérida.

railway.supply

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ακόμη και μετά την κάλυψη αυτής της απόστασης, το τρένο δεν εξάντλησε ολόκληρη την παροχή υδρογόνου, υποδηλώνοντας την υψηλή απόδοση αυτού του οχήματος μεταφοράς.

Μέχρι αυτό το σημείο δεν είχαν γίνει γνωστές πληροφορίες για την εμβέλεια του τρένου, κάνοντας αυτό το αποτέλεσμα ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Το έργο υλοποίησης του τρένου υδρογόνου αποτιμάται στα 14 εκατ. ευρώ και πραγματοποιείται από την κοινοπραξία FCH2Rail, η οποία περιλαμβάνει μεγάλες εταιρείες όπως η CAF, ο εθνικός αερομεταφορέας Renfe, Adif και άλλες.


Ο κύριος στόχος αυτού του έργου είναι η έρευνα και η ανάπτυξη τεχνολογιών ικανών να κάνουν τις σιδηροδρομικές μεταφορές πιο φιλικές προς το περιβάλλον και πιο αποτελεσματικές.

Ο υβριδικός κινητήρας με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου που είναι εγκατεστημένοι στο ηλεκτρικό τρένο CAF Civia 463, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Toyota, είναι βασικό στοιχείο αυτού του έργου.

Οι δοκιμές του μηχανήματος ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2023 και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον Δεκέμβριο, επιτρέποντας μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της απόδοσής του σε διάφορες κλιματολογικές και λειτουργικές συνθήκες στην Ισπανία.

Πρόσφατα, ένα εικονικό μοντέλο του τρένου δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο FCH2Rail, το οποίο παρουσιάστηκε σε τρισδιάστατη μορφή.

Αυτό το μοντέλο επιτρέπει την εξέταση του εξωτερικού της αμαξοστοιχίας, της καμπίνας του οδηγού, του εσωτερικού, της οροφής με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και παντογράφου, καθώς και της μονάδας ισχύος που βρίσκεται ανάμεσα στα βαγόνια.

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση του έργου και την προσέλκυση της προσοχής σε καινοτόμες τεχνολογίες στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Member of IEEE Education Society
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Member of IEEE Education Society
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ