2024-04-07 22:30:32
Φωτογραφία για Παναγιώτης Τερεζάκης: «Στην Hellenic Train πρέπει να αποτανθούν οι ερωτήσεις περί εύφλεκτων υλών»
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» μεταξύ άλλων για την έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ και για το δημοσίευμα του «Βήματος» που αποκάλυψε την δημοσιοποίηση μονταρισμένων διαλόγων το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών.

megatv.com

Έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ πραγματοποίησαν αστυνομικοί πλαισιωμένοι από εισαγγελικό λειτουργό και κατάσχεσαν τα πρωτότυπα ηχητικά το βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Μετά την έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ οι αστυνομικοί προχώρησαν στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών του προφυλακισμένου σταθμάρχη και των μηχανοδηγών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

«Θα ήμουν ο πρώτος που θα πήγαινε στον Εισαγγελέα»

«Η εισαγγελική λειτουργός με εντολή του κύριου ανακριτή ήρθανε την Τρίτη το πρωί στα κεντρικά κτίρια στην Καρόλου και ζητήσανε να εκτελέσουμε την εντολή του κύριου ανακριτή που ήταν να πάρουν τους πρωτότυπους δίσκους από τους δύο server που έχουν τα ηχητικά […] Τα είχαν πάρει ήδη φόρες, τώρα γιατί ο ανακριτής ήθελε και τρίτη, αυτό έγκειται στην διακριτική του ευχέρεια. Είναι ένα ενδεχόμενο να θέλει να συγκρίνει τα προηγούμενα με το υλικό αυτό που είναι στον σκληρό δίσκο […] », είπε αρχικά ο Παναγιώτης Τερεζάκης.


Για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» ότι έγινε μοντάζ στις συνομιλίες του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς ο κ. Τερεζάκης επεσήμανε ότι στις 13 Μαρτίου του 2023, το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΣΕ έκανε επίσημη καταγγελία και προσφυγή στην Εισαγγελία τότε για να διερευνηθούν αυτές οι διαρροές που είχαν γίνει. Μέχρι και σήμερα όμως δεν έχει βγει κάποιο αποτέλεσμα, όπως είπε ο κ. Τερεζάκης.

«Επομένως εάν οποιοδήποτε έντυπο μέσο η ΜΜΕ έχει κάποια άλλη πληροφόρηση, ας αναφερθεί στον εισαγγελέα», ξεκαθάρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ. Ο ίδιος δηλώνει ότι στην περίπτωση που είχε υποπέσει στην αντίληψή του κάτι που αφορούσε τον ΟΣΕ θα ήταν ο πρώτος που θα πήγαινε στον Εισαγγελέα.

Για το βράδυ της τραγωδίας περιέγραψε ο Παναγιώτης Τερεζάκης ότι περίπου στις 23:30 αναχώρησε με υπηρεσιακό όχημα με τον πρόεδρο κι άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες για τον τόπο του δυστυχήματος.

Ερωτηθείς γιατί ο ΟΣΕ δεν παρέδωσε το υλικό την επομένη του δυστυχήματος αλλά με κάποιες μέρες καθυστέρηση απάντησε «θα τα δίναμε στις 2 του μηνός, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Τροχαίας ζήτησαν πρόσθετα στοιχεία. Αυτά όλα έγιναν με προφορικές επικοινωνίες».

Αν κάποιος έτσι θα είχε το χρονικό παράθυρο να μοντάρει το υλικό ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ ανέφερε: «Να ξέρετε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις τα αρχεία που φτιάχνονται είναι τέτοιας μορφής που οποιαδήποτε επέμβαση γράφεται. Και ο πιο αδαής στους υπολογιστές, ένα τέτοιο αρχείο μπορεί να καταλάβει αμέσως εάν έχει πειραχτεί ή όχι».

«Στην Hellenic Train πρέπει να αποτανθούν οι ερωτήσεις περί εύφλεκτων υλών»

Σχετικά με τις καταγγελίες των συγγενών των θυμάτων ότι απομακρύνθηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος βαγόνια από την εμπορικής αμαξοστοιχίας σημείωσε ο κ. Τερεζάκης:

«Η απομάκρυνση των βαγονιών και η έρευνα συντριμμιών ήταν διαδικαστικό θέμα που χειρίστηκε η Hellenic Train γιατί αυτή κινεί τους συρμούς […] Αυτή είναι η υπεύθυνη για τα εμπορεύματα, άρα εκεί πρέπει να αποτανθούν οι οποιεσδήποτε ερωτήσεις περί εύφλεκτων υλών και λοιπά, η Hellenic Train πρέπει να τα απαντήσει αυτά τα ερωτήματα».

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ