2024-04-07 16:19:40
Φωτογραφία για Πέντε τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας τον Απρίλιο



Όλα τα λαχανικά και τα φρούτα θα πρέπει να τρώγονται στην εποχή τους.

Γι' αυτό τον Απρίλιο θα πρέπει να εστιάσετε στα παρακάτω τέσσερα λαχανικά και ένα φρούτο που σας παρουσιάζουμε για να επιτύχετε ένα πλούσιο διατροφικό προφίλ μέσα στο μήνα.

1. Αβοκάντο

Ο Απρίλιος σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν του αβοκάντο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Ελλάδα μπορούμε να βρούμε αβοκάντο από το Νοέμβριο έως τον Μάϊο. Τα αβοκάντο όχι μόνο αποτελούν πηγή υγιεινών για την καρδιά λιπαρών, αλλά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε περισσότερες φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ στη διατροφή σας. Μόνο το ένα τέταρτο ενός αβοκάντο παρέχει 2,5 γραμμάρια φυτικών ινών, σύμφωνα με το USDA. Επιπλέον, το αβοκάντο λειτουργεί ως εξαιρετικό ενισχυτικό θρεπτικών συστατικών στις συνταγές, επειδή τα υγιεινά για την καρδιά λιπαρά βοηθούν στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών (όπως οι βιταμίνες A, D, E και K) που περιέχονται σε άλλα τρόφιμα.


2. Σπαράγγια

Ένα φλιτζάνι ωμά σπαράγγια παρέχει 3 γραμμάρια φυτικών ινών, 3 γραμμάρια πρωτεΐνης και 56 μικρογραμμάρια βιταμίνης Κ για την ενίσχυση των οστών (περισσότερο από το ήμισυ της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης για ενήλικες), σύμφωνα με το USDA. Επιπλέον, τα σπαράγγια περιέχουν βιταμίνες Α και C, κάλιο και φώσφορο.

3. Edamame

«Τα τρόφιμα σόγιας όπως το edamame είναι υγιεινά για την καρδιά και μπορεί να είναι προστατευτικά έναντι ορισμένων τύπων καρκίνου», λέει η Harbstreet. Όσον αφορά τα οφέλη του edamame για την υγεία, μια μερίδα ½ φλιτζάνι από τα ξεφλουδισμένα φασόλια προσφέρει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3 γραμμάρια φυτικές ίνες, εκτός από μια καλή πηγή σιδήρου, σύμφωνα με το USDA.

4. Ραπανάκια

Αυτές οι μικροσκοπικές αλλά πανίσχυρες κόκκινες «μπαλίτσες», αποτελούν μία υπέροχη προσθήκη στις σαλάτες. Ενώ μπορείτε να τα βρείτε όλο το χρόνο, τα φρέσκα ραπανάκια είναι άφθονα την άνοιξη, σύμφωνα με την Harbstreet. «Μπορείτε να τα βρείτε σε πολλές ποικιλίες, που κυμαίνονται από ήπια και ελαφρώς γλυκιά σε γεύση έως πιπεράτα και με πιο έντονη γεύση», προσθέτει. Επιπλέον, οι πράσινες κορυφές τους είναι επίσης βρώσιμες.

Μια μερίδα μισής κούπας ωμά ραπανάκια κομμένα σε φέτες παρέχει μόλις 9 θερμίδες για 1 γραμμάριο χορταστικών φυτικών ινών, εκτός από θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο και η βιταμίνη C, σύμφωνα με το USDA.

5. Γλυκοπατάτες

«Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται τις γλυκοπατάτες το φθινόπωρο και το χειμώνα, αλλά είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο», λέει η Sarah Schlichter, M.P.H., RDN, ιδιοκτήτρια του Bucket List Tummy. Ανεξάρτητα από την εποχή, οι γλυκοπατάτες προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Σύμφωνα με το USDA, μια μερίδα 1 φλιτζανιού γλυκοπατάτας σε κύβους παρέχει 3 γραμμάρια φυτικές ίνες, ενώ αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α.

Επιπλέον, χάρη στο γευστικό τους προφίλ, η Schlichter σημειώνει ότι οι γλυκοπατάτες «συνδυάζονται άψογα με πολλά αγαπημένα λαχανικά και φρούτα της άνοιξης, όπως εσπεριδοειδή, χόρτα, μανιτάρια και παντζάρια».

Πηγή: healthstat.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ