2024-04-12 09:43:25
Φωτογραφία για Μετρό Θεσσαλονίκης: Έτοιμος στα τέλη καλοκαιριού ο σταθμός Βενιζέλου – Πότε αναμένεται να δοθεί στο κοινό
Σύμφωνα με το thesstoday.gr και όπως τόνισε στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικό Μετρό», κ. Νίκος Κουρέτας οι 12 από τους 13 σταθμούς είναι ολοκληρωμένοι ενώ οι εργασίες στον σταθμό της Βενιζέλου, ένας ξεχωριστός σταθμός λόγω του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, θα τελειώσουν στα τέλη του καλοκαιριού. «Το βάρος έχει δοθεί αυτήν την περίοδο στις δοκιμές του μετρό», είπε χαρακτηριστικά.

newsit.gr

Έκανε λόγο στη συνέχεια για τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου που έχει αναλάβει για τα επόμενα 11 χρόνια η THEMA, μια σύμπραξη της Ιταλικής ΑΤΜ με τη Γαλλική Egis, καθώς μέσω της συγκεκριμένης σύμβασης παρέχεται η ασφάλεια στους 18 σταθμούς. «Στη χώρα μας κάνουμε έργα αλλά θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη μέριμνα στο πως θα τα λειτουργούμε και θα τα συντηρούμε. Το κράτος θα έχει το maximum των εσόδων με σταθερή ετήσια αμοιβή για τον λειτουργό ενώ το ελληνικό δημόσιο θα διαχειρίζεται όλα τα έσοδα από το μετρό. Μέσω της σύμβασης θα ελέγχουμε εκατοντάδες KPis για να έχουμε πιο ασφαλές μετρό», πρόσθεσε ο κ. Κουρέτας.

Αναφορικά με τις καινοτομίες του έργου, μίλησε για τους 33 συρμούς που θα είναι χωρίς οδηγό με την πιο εξελιγμένη κατηγορία ασφάλειας που υπάρχει παγκοσμίως και τα νέα συστήματα σηματοδότησης τα οποία βρίσκονται υπό δοκιμή αυτήν τη στιγμή προκειμένου τέλη Νοεμβρίου το μετρό να δοθεί σε λειτουργία.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ