2024-04-14 08:35:57
Φωτογραφία για H νέα γενιά Ryzen «Strix Point» της AMD συνδυάζει τις τεχνολογίες Zen 5, RDNA 3+ και XDNA 2

 



Η AMD παρουσίασε στο Beijing AI PC Innovation Summit τις -γνωστές σε εμάς- λύσεις φορητών υπολογιστών και υπολογιστών desktop για την Κινέζικη αγορά, Ryzen 8040-series (Hawk Point) και Ryzen 8000G-series (AM5) αντίστοιχα καθώς και τα μελλοντικά σχέδια της που συμπεριλαμβάνει τους επόμενης γενιάς επεξεργαστές AMD Ryzen που έχουν την κωδική ονομασία «Strix Point». Οι νέοι αυτοί επεξεργαστές Ryzen συνδυάζουν τις αρχιτεκτονικές Zen 5, RDNA 3+ και XDNA 2 σε μία λύση που προορίζεται για τους νέους υπολογιστές με δυνατότητες AI. 

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της AMD, Lisa Su ξεκίνησε την παρουσίαση της με ένα γνώριμο θέμα: την επανάσταση που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη σε κάθε τομέα και πτυχή του τεχνολογικού βιομηχανικού κλάδου

. Η AMD διαθέτει μια ευρεία γκάμα επεξεργαστών που προσφέρουν επιτάχυνση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο υλικό (hardware) και καλύπτουν το σύνολο της αγοράς, από τα κέντρα δεδομένων, τους υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης μέχρι το edge computing. Καθώς όμως η εκδήλωση είχε βασικό στόχο να παρουσιάσει τους τελευταίους επεξεργαστές Ryzen στην Κινέζικη αγορά (συνεργάτες και εταίροι όπως οι ASUS και Lenovo συμμετείχαν στην εκδήλωση επίσης), η «συζήτηση» επικεντρώθηκε κυρίως σε λύσεις για υπολογιστές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, και αφού πρώτα αναφέρθηκε σε όλες τις δυνατότητες των νέων επεξεργαστών «Hawk Point», η Lisa Su αποκάλυψε ορισμένα στοιχεία και για τους «Next-Gen AMD Ryzen» που έχουν την κωδική ονομασία «Strix Point», οι οποίοι θα έχουν κάθε τους στοιχείο σχεδόν αναβαθμισμένο πέρα από την τρέχουσα οικογένεια επεξεργαστών Ryzen 8040-series.

Μετά την κ. Lisa Su, στην σκηνή ανέβηκε ο Senior Vice President του τμήματος GPU Technology & Engineering R&D της AMD, David Wang, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στους επεξεργαστές «Hawk Point» χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στις αρχιτεκτονικές RDNA 3+ και XDNA 2 που αποτελούν βασικούς πυλώνες των μελλοντικών προσφορών της. Αν και αρχικά υπήρξε μία μικρή σύγχυση σχετικά με την αρχιτεκτονική RDNA 3+ και τη σχέση της με την αναμενόμενη σειρά GPUs «Navi 4x», η Διευθύνουσα Σύμβουλος της AMD, Lisa Su, διευκρίνισε ότι η αρχιτεκτονική RDNA 3+ αποτελεί εξέλιξη της αρχιτεκτονικής RDNA 3, με σκοπό να ενισχύσει και όχι να αντικαταστήσει την επερχόμενη αρχιτεκτονική RDNA 4.  

Το μεγαλύτερο ωστόσο νέο -για εμάς- ήταν ότι η AMD πρόκειται μέσα στη χρονιά να λανσάρει την επόμενη γενιά AMD Ryzen, οι οποίοι θα ενσωματώνουν όλες τις τελευταίες αρχιτεκτονικές της εταιρείας, Zen 5, RDNA 3+ και XDNA 2.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ