2024-04-23 21:45:57
Φωτογραφία για Όμορφα πολυτελή τρένα με κόκκινο και μπλε χρώματα πρόκειται να γίνουν τα νέα αστέρια του Χοκάιντο της Ιαπωνίας
Το Hokkaido είναι ο μεγαλύτερος νομός της Ιαπωνίας και το Shinkansen φτάνει μόνο σε μια μικρή γωνιά του. Έτσι, περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στη χώρα, εάν ταξιδεύετε στο Χοκάιντο, είναι καλύτερο να υιοθετήσετε μια στάση «Είναι το ταξίδι που είναι σημαντικό, όχι ο προορισμός».

soranews24.com

Ευτυχώς, το άφθονο όμορφο φυσικό τοπίο του Χοκάιντο βοηθά να γίνει αυτό εύκολο και θα γίνει ακόμα πιο εύκολο με ένα ζευγάρι πανέμορφων νέων πολυτελών ταξιδιωτικών τρένων που προέρχονται από το JR (Japan Railways) Hokkaido .

Με το όνομα Ερυθρός Αστέρας και Μπλε Αστέρας , τα τρένα με έντονα χρώματα είναι στην πραγματικότητα ανακαινισμένα βαγόνια κλάσης Kiha 143, τα οποία στη συνηθισμένη τους μορφή μοιάζουν με αυτό.

Το Kiha 143 αποσύρθηκε από την υπηρεσία πέρυσι, αλλά αντί να τα καταργήσει όλα, ο JR Hokkaido χρησιμοποιεί τέσσερα αυτοκίνητα το καθένα για τα τρένα Red και Bue Star, αναβαθμίζοντάς τα με σύγχρονες ανέσεις και εξοπλισμό για μια πιο πολυτελή εμπειρία οδήγησης. Εδώ είναι ένα τυπικό εσωτερικό Kiha 143 … και να πώς θα μοιάζουν οι περιοχές επιβατών Red (αριστερά) και Blue Star (δεξιά) .


Το Red Star θα έχει μέγιστη χωρητικότητα 100 επιβατών, με ιδιωτικά και ημι-ιδιωτικά διαμερίσματα καθώς και κουτιά. Θα διαθέτει επίσης σαλόνι και αίθουσα προβολής, όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες.

Το Blue Star θα έχει διπλάσια χωρητικότητα επιβατών, 200 και παράθυρα με ευρεία θέα σε κάθε θέση, με ό,τι φαίνεται τραπέζι ανάμεσα σε κάθε σειρά.

Εάν η κομψή ρετρό αισθητική και η άφθονη χρήση του ξύλου στο εσωτερικό σας χαρίζουν τζόκινγκ στη μνήμη σας, ίσως σκέφτεστε το Kyushu's Cruise Train Seven Stars ή το Fujisan View Express της Νομαρχίας Yamanashi , δύο προηγούμενα έργα από τον σχεδιαστή Red/Blue Star Eiji Mitooka .

Οι ακριβείς διαδρομές από σταθμό σε σταθμό δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας θα τρέχει κατά μήκος της κύριας γραμμής Senmo , επίσης γνωστής ως γραμμή Kushiro, η οποία συνδέει τους σταθμούς Kushiro και Abashiri. Εν τω μεταξύ, το Blue Star θα ταξιδέψει κατά μήκος της γραμμής Furano , που εκτείνεται από το Furano έως τους σταθμούς Asashikawa.

▼ Το Μπλε Αστέρι και το χρώμα επιλέχθηκαν για να προκαλούν σκέψεις για τη Μπλε Λίμνη του Φουράνο και τα χωράφια λεβάντας.

Το Red and Blue Stars έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία την άνοιξη του 2026.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ