2024-04-23 22:47:44
Φωτογραφία για Τουρκία -Ιρακ συμφώνησαν στην δημιουργία Νέου Δρόμου του Μεταξιού
Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετέβη στο Ιράκ για επίσημη επίσκεψη, έγινε δεκτός με επίσημη τελετή από τον πρωθυπουργό Muhammad Shiya al-Sudani στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Μετά τη συνάντηση του Προέδρου Ερντογάν με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Σουδάνι στο Κυβερνητικό Μέγαρο στη Βαγδάτη, υπογράφηκαν 26 συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. (Φωτογραφία: Προεδρία)

yetkinreport.com

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε 26 συμφωνίες συνεργασίας στο Ιράκ. Μεταξύ των συμφωνιών που υπογράφηκαν μεταξύ των δύο χωρών είναι το Μνημόνιο Συνεργασίας για το Αναπτυξιακό Έργο Οδού.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Oraloğlu ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας στον λογαριασμό X, Δηλώνοντας ότι το έργο θεωρείται ο «Νέος Δρόμος του Μεταξιού», ο Uraloğlu είπε:

«Υπό την προεδρία του Προέδρου μας, υπογράψαμε το «Μνημόνιο Συνεννόησης για το Αναπτυξιακό Οδικό Έργο» με τους Υπουργούς Μεταφορών του Ιράκ, του Κατάρ και των ΗΑΕ
. Με το "Development Road Project" που πραγματοποιούμε βάσει του αναπτυσσόμενου και αυξανόμενου όγκου εμπορίου στον κόσμο και της στρατηγικής θέσης της Τουρκίας, θα παρέχουμε πλέον αδιάκοπες μεταφορές σε κάθε χώρα της Ευρώπης μέσω ξηράς και σιδηροδρομικής, από το Fav Port στο Λονδίνο. Η οικονομική και γεωπολιτική θέση της χώρας μας θα ενισχυθεί περαιτέρω με το Αναπτυξιακό Δρόμο που χαρακτηρίζουμε ως ο Νέος Δρόμος του Μεταξιού! Το έργο καθιερώνει επίσης το Great Fav Port στο Ιράκ ως σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο. Μειώνουμε σημαντικά τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ Ασίας και Ευρώπης περνώντας από την Türkiye.

Θα παρέχεται μια περίοδος κέρδους 15 ημερών μεταξύ του χρόνου που χρειάζεται για ένα πλοίο που αναχωρεί από το λιμάνι Fav να φτάσει στην Ευρώπη μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και το ίδιο φορτίο που φτάνει στην Ευρώπη μέσω της Οδού Ανάπτυξης. Το έργο, το οποίο θα συνδέσει το λιμάνι Fav με τα τουρκικά σύνορα και στη συνέχεια με την Ευρώπη με σιδηρόδρομο και αυτοκινητόδρομο μήκους 1200 χιλιομέτρων, θα ανοίξει μια νέα πόρτα όσον αφορά το περιφερειακό εμπόριο. Η ανάπτυξη δεν προσφέρει μόνο έναν οικονομικά αποδοτικό και βραχυπρόθεσμο διάδρομο μεταφορών. Συμπληρώνει επίσης τους υπάρχοντες διαδρόμους μεταφοράς. Έτσι, συνδέει τους διαδρόμους με κατεύθυνση ανατολή-δυτική και με κατεύθυνση βορρά-νότου. «Το έργο Development Path, το οποίο θα συμβάλει άμεσα στο παγκόσμιο εμπορικό σύστημα, θα ωφελήσει επίσης την ανάπτυξη και την ανάπτυξη όλων των συμμετεχουσών χωρών».

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ