2024-05-15 14:06:00
Φωτογραφία για Δυσοίωνη πρόβλεψη για το μέλλον της ανθρωπότητας επάνω στη Γη – «Αυτά θα οδηγήσουν στη μαζική εξαφάνισή μας»

 Το μέλλον της ανθρωπότητας στη Γη, μαζί με κάθε άλλο θηλαστικό, μοιάζει δυσοίωνο και πλέον το επιβεβαιώνει και η επιστήμη.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ και δημοσιευμένη στο Nature Geoscience στο τέλος του 2023, θα υπάρξει ένα «τριπλό χτύπημα» που θα οδηγήσει στην εξαφάνισή μας από την επιφάνεια της Γης.

Και ο κύριος λόγος είναι οι σκληρές συνθήκες που πρόκειται να αντιμετωπίσει το ανθρώπινο γένος.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως ο πλανήτης Γη δεν θα μοιάζει σε τίποτα με αυτό που γνωρίζουμε σήμερα και θα εμφανιστεί στο —πολύ μακρινό μέλλον— μια υπερήπειρος. Οι ίδιοι την ονόμασαν Pangea Ultima, προς τιμήν της Παγγαίας — της πρώτης υπερηπείρου που υπήρξε ποτέ στη Γη πριν από περίπου 300 εκατομμύρια χρόνια.

«Η Γη θα μπορούσε να φτάσει σε ένα σημείο καμπής που θα την καθιστούσε μη κατοικήσιμη για τη ζωή των θηλαστικών»

Σύμφωνα με το LADBible ένα από τα πιο ζοφερά ευρήματα των ερευνητών αφορά τη βιαιότητα του ψύχους του ανέμου στον πλανήτη. Πρόκειται για θερμοκρασίες υπό του -10 βαθμών Κελσίου, όπου ο άνεμος θα συντρίψει κυριολεκτικά το δέρμα και τα οστά μας σε μια διαδικασία που ονομάζεται ισχαιμική νέκρωση.

Την ίδια στιγμή, η μέση ημερήσια θερμοκρασία στη Γη θα βρίσκεται μεταξύ 40 και 50 βαθμών Κελσίου, με τον ήλιο να λάμπει πιο έντονα. Και αυτό γίνεται χειρότερο από ένα σωρό περισσότερες ηφαιστειακές εκρήξεις σε όλο τον πλανήτη, που ρίχνουν τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.

«Σε συνδυασμό με τις τεκτονικές-γεωγραφικές διακυμάνσεις του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα…, η Γη θα μπορούσε να φτάσει σε ένα σημείο καμπής που θα την καθιστούσε μη κατοικήσιμη για τη ζωή των θηλαστικών», αναφέρει η μελέτη.

«Είναι ζωτικής σημασίας να μη χάσουμε από τα μάτια μας την τρέχουσα κλιματική κρίση»

Όσον αφορά την ανθρωπότητα η μελέτη λέει πως όλα τα παραπάνω συμβάντα θα οδηγήσουν στη μαζική εξαφάνισή της.

Το μόνο θετικό είναι πως όλα αυτά προβλέπονται να συμβούν στο απώτερο μέλλον, περίπου σε 250 εκατομμύρια χρόνια από τώρα.

Ωστόσο το μήνυμα είναι σαφές: «Είναι ζωτικής σημασίας να μη χάσουμε από τα μάτια μας την τρέχουσα κλιματική κρίση, η οποία είναι αποτέλεσμα των ανθρώπινων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Ενώ προβλέπουμε έναν πλανήτη μη κατοικήσιμο σε 250 εκατομμύρια χρόνια, ήδη σήμερα βιώνουμε ακραία ζέστη που είναι επιζήμια για την ανθρώπινη υγεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ζωτικής σημασίας να επιτύχουμε καθαρές μηδενικές εκπομπές το συντομότερο δυνατό» εξηγεί η Dr Eunice Lo μία εκ των ερευνητών.

Σημειώνεται επίσης ότι οι προβλέψεις βασίζονται επίσης στο ότι η ανθρωπότητα θα σταματήσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων αμέσως τώρα, κάτι που γνωρίζουμε ότι δεν ισχύειFreegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ