2024-05-31 07:46:20
Φωτογραφία για Η Alstom παρουσιάζει το πρώτο μερικώς διώροφο ηλεκτρικό τρένο Coradia Max για τη Γερμανία
Η Alstom αποκάλυψε το πρώτο μερικώς διώροφο ηλεκτρικό τρένο, το Coradia Max, που προορίζεται για λειτουργία στη Γερμανία, σύμφωνα με την πύλη ειδήσεων των σιδηροδρομικών μεταφορών Railway Supply.

Railway Supply.

Η παρουσίαση του συρμού των τεσσάρων αυτοκινήτων πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο του Salzgitter, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι δοκιμές επικύρωσής του.

Ταυτόχρονα, στο εργοστάσιο πραγματοποιείται η συναρμολόγηση τριών ακόμη από αυτά τα τρένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται από την Αρχή Μεταφορών της Κάτω Σαξονίας (LNVG), η παραγωγή και των 34 τρένων Coradia Max αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2025.

00:00

00:18





Ωστόσο, λόγω διαφόρων καθυστερήσεων, το χρονοδιάγραμμα παράδοσης έχει καθυστερήσει κατά ένα χρόνο. Αρχικά, οι παραδόσεις είχαν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν το 2024, αλλά λόγω προβλημάτων με την προμήθεια ηλεκτρικών εξαρτημάτων που προκλήθηκαν από την πανδημία COVID-19 και την κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και λόγω αυξημένων χρόνων παράδοσης για εξαρτήματα σώματος από την Κίνα, το χρονοδιάγραμμα έπρεπε να να αναθεωρηθεί.

Η σύμβαση για την προμήθεια και 30ετή τεχνική συντήρηση των 34 συρμών ολοκληρώθηκε το 2021 και ανήλθε στα 760 εκατ. ευρώ.

Η Alstom έχει δεσμευτεί να παρέχει σύγχρονα και άνετα τρένα που θα λειτουργούν με μέγιστη ταχύτητα 160 km/h και θα παρέχουν 408 θέσεις σε κάθε σύνολο τρένων.

Η εισαγωγή των νέων τρένων Coradia Max υπόσχεται να βελτιώσει την ποιότητα των σιδηροδρομικών μεταφορών στην περιοχή.

Ο διώροφος σχεδιασμός αυξάνει σημαντικά τη χωρητικότητα του τρένου, κάτι που αποτελεί σημαντική πτυχή για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για μεταφορά επιβατών στην Κάτω Σαξονία και σε άλλες περιοχές της Γερμανίας.

Η αυξημένη χωρητικότητα συμβάλλει στη μείωση του συνωστισμού στις δημοφιλείς διαδρομές και ενισχύει το συνολικό επίπεδο άνεσης για τους επιβάτες.

Τα νέα τρένα θα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και άνεσης, κάνοντας τα ταξίδια όχι μόνο πιο ευχάριστα αλλά και ασφαλέστερα.

Η ενσωμάτωση ηλεκτρικών τρένων στο σύστημα μεταφορών ευθυγραμμίζεται επίσης με τις σύγχρονες τάσεις για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και την αύξηση της βιωσιμότητας των μεταφορών.

Το έργο Coradia Max αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου στην ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών στη Γερμανία.

Καινοτόμες λύσεις και σύγχρονες τεχνολογίες που εφαρμόζονται σε αυτά τα τρένα ανοίγουν νέες ευκαιρίες για αύξηση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας της μεταφοράς επιβατών.

Ένα βίντεο της παρουσίασης του τρένου, που παρέχεται από το Norddeutscher Rundfunk, καταδεικνύει τα βασικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του, τονίζοντας την ετοιμότητα της Alstom να ανταποκριθεί στα υψηλά πρότυπα που απαιτούνται για τις σύγχρονες σιδηροδρομικές μεταφορές.

Εν κατακλείδι, παρά τις καθυστερήσεις και τις προκλήσεις που σχετίζονται με παγκόσμιες κρίσεις, το έργο Coradia Max προχωρά με επιτυχία.

Αναμένεται ότι τα νέα τρένα θα βελτιώσουν σημαντικά τις μεταφορικές υποδομές της περιοχής, παρέχοντας στους επιβάτες πιο άνετες, ασφαλέστερες και φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές ταξιδιού.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ