2012-07-03 18:30:05
Φωτογραφία για Χίος: Καλοπιάνουν τους διαρρήκτες με χαρτζιλίκι
Ανοιχτές με πέντε ευρώ μέσα αφήνουν το βράδυ τις ταμειακές τους μηχανές οι καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου. Δεν έχουν χάσει ξαφνικά τα λογικά τους, αλλά έχουν βρει... ένα συνήθως αποτελεσματικό κόλπο για να δελεάζουν τους διαρρήκτες, δίνοντας τους ένα «χαρτζιλίκι», που φαίνεται ότι είναι το ζητούμενο τους, για να μην καταστρέφουν εμπορεύματα και καταστήματα.

Όμως τα «τρίκ» είναι καλά για να μειώνονται οι ζημιές, αλλά δεν αρκούν για να προστατευθούν από την επιδημία των διαρρήξεων. Επιτακτικά όμως επανέρχεται στην επικαιρότητα σχεδόν σε καθημερινή βάση στην επικαιρότητα η ανάγκη αστυνόμευσης της περιοχής με βραδινές περιπολίες και η επισκευή του δημοτικού φωτισμού.

«Η οικονομία μας είναι σε κάκιστη κατάσταση, αλλά το χειρότερο είναι η κακή ψυχολογία της αγοράς. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα να ψωνίσει, οι καταστηματάρχες είναι στεναχωρημένοι από την έλλειψη ρευστότητας και φοβισμένοι από τις συνεχείς κλοπές Έχουμε πολλούς κλέφτες, ο μεγαλύτερος είναι το κράτος που μας έχει ρημάξει, αλλά τουλάχιστον ας κάνουν κάτι να μας προστατέψουν από τους κοινούς διαρρήκτες», λένε και κοιτούν προς το δήμο και την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.


Η Ασφάλεια από την πλευρά της πιστεύει ότι οι διαρρήκτες είναι αθίγγανοι μικροί στην ηλικία και γνωστοί στο χώρο, γι’ αυτό εκφράζει τη βεβαιότητα στα νέα θύματα, ότι σύντομα θα συλληφθούν. Στόχος των διαρρηκτών έγιναν και πάλι οι οδοί Σκαναβή και 11ης Νοεμβρίου, με 4 καταστήματα αυτή τη φορά να πέφτουν στο στόχαστρο τους.

Οδός Σκαναβή

Ν. Καρράς- Μπουτίκ unisex

Η οικογένεια Καρρά, δεν μπόρεσε να χαρεί τις διακοπές της.

Ο Ν. Καρράς πληροφορήθηκε τη δυσάρεστη είδηση στην Καππαδοκία που κάνει τις διακοπές του με την αποστολή της εκκλησίας. Ευτυχώς, όπως τον ενημέρωσε η φίλη Ειρ. Μπακλή που τον αναπληρώνει, οι ληστές μάλλον έφυγαν άπρακτοι.

«Άνοιξα το μαγαζί και το βρήκα άνω – κάτω. Ή ασφάλεια μου είπε να μην πειράξω τα καλάθια που τα είχαν φέρει μεσ’ τη μέση και τη βιτρίνα, με αποτέλεσμα να χάνω χρήματα και από τον κόσμο που έρχεται να ψωνίσει και δεν μπορώ να τον εξυπηρετήσω. Τώρα αυτό που μένει, είναι να συμμαζέψουμε και πάλι τη ζωή μας που αναστατώθηκε, πολύ περισσότερο από τα πράγματα του μαγαζιού».

Γ. Μισετζής

Ραφείο Τέχνη – μόδα

Ο Γ. Μισετζής και η σύζυγος του στάθηκαν τυχεροί. Τα ίχνη στην συρόμενη πόρτα του μαγαζιού του, δείχνουν ότι προσπάθησαν να την παραβιάσουν αλλά δεν κατάφεραν ή δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διάρρηξη. Παλιότερα όμως, έχει πέσει και αυτός θύμα και έχει αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία για τον περιορισμό των καταστροφών και των κλοπών. Όπως και πολλοί άλλοι καταστηματάρχες, που έχουν μάθει το κόλπο, επειδή κύριος στόχος των διαρρηκτών είναι η μηχανή του ταμείου, την αφήνει ανοικτή με «δωράκι» ένα πεντάευρω για να τους δελεάσει και να φύγουν χωρίς να προκαλέσουν άλλες καταστροφές.

Γ. Παντελιός Ψιλικά

Τον βρήκαμε σε ώρα καταγραφής των εμπορευμάτων του, μάλλον δεν του πήραν τίποτα. Φαίνεται ότι απέδωσε το «κόλπο» που αναφέρει και ο Γ. Μισετζής. Η ανοιχτή ταμειακή μηχανή και το δόλωμα των πέντε ευρώ έκαναν τη δουλειά τους.

Οδός 11ης Νομεβρίου

Στ. Καλογεράς – λουκουμάδες

Ο Στέλιος δεν ήξερε το κόλπο και η κλειδωμένη ταμειακή δεν εμπόδισε τους διαρρήκτες να την ανοίξουν και να κλέψουν τα 150 ευρώ που είχε μέσα.

«Είμαστε ανοχύρωτη πόλη και επαγγελματίες στο έλεος της κρίσης και των κλοπών», λέει φτιάχνοντας τους λουκουμάδες του.

politischios.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mileage
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mileage
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ