2012-07-04 10:34:03
Φωτογραφία για Ν. Νικολόπουλος: «Η κυβέρνηση έχει ρίξει βάρος στα άμεσα και κυρίως, ξέρει πως ζει και τι υφίσταται ο κόσμος»
από το Γραφείο Τύπου

«Έχουμε μια νέα κυβέρνηση, προφανώς δεν μπορεί να κάνει θαύματα σε μερικά 24ωρα. Έχει όμως ρίξει το βάρος στις άμεσες και επείγουσες ανάγκες, εργάζεται σκληρά και κυρίως, έχει επίγνωση πως ζει ο κόσμος και τι υφίσταται» τόνισε ο Υφυπουργός Εργασίας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στους Ρ/Σ «Αθήνα 9.84» στον δημοσιογράφο Ν. Νιώτη και «Ράδιο 9» στους δημοσιογράφους Ε. Αλεβίζου και Δ. Βερύκιο , εκφράζοντας την πεποίθηση πως η συρρίκνωση του Δημοσίου Τομέα δεν είναι πανάκεια και ασφαλώς, δεν μπορεί να σημάνει διάλυση του Δημοσίου.

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε πως στην ατζέντα μας δεν υπάρχουν νέες απολύσεις» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, από τους 876.732 εργαζόμενους στο Δημόσιο, στα τέλη του 2009, στο τέλος του 2015 θα έχουν φτάσει τους 722.467. Αυτό σημαίνει μείωση 154.265 υπαλλήλων, προερχόμενη από τις αποχωρήσεις και τις συνταξιοδοτήσεις, σε συνδυασμό με τις μεγάλες μειώσεις στις προσλήψεις (κανόνας 1:5 ή 1:10).


Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε στο επίδομα ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα ξεκινάει από 360 ευρώ τον μήνα, με εισοδηματικά κριτήρια, τονίζοντας πως ήταν προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας που περιλήφθηκε και στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ακόμα, ο κ. Νικολόπουλος επανέλαβε πως η μόνη ουσιαστική και αποτελεσματική λύση για την καταπολέμηση της ανεργίας – ειδικά των νέων – είναι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ενώ το Υπουργείο Εργασίας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ανακουφίσει την ανεργία των νέων και με αυτή την ευκαιρία, αναφέρθηκε στην χορήγηση επιταγών κατάρτισης (vaoucher), για τις οποίες διπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός και ο αριθμός ωφελούμενων (36.664 άτομα), αλλά και στις ανακοινώσεις του Υπουργού Εργασίας, κ. Ιωάννη Βρούτση για προγράμματα που θα προσφέρουν 70-90 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε στις συζητήσεις που γίνονται, ώστε το ΙΚΑ να αναλάβει την είσπραξη οφειλών όλων των ταμείων, σημειώνοντας πως αυτό είναι κάτι που εξετάζεται λόγω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος που διαθέτει και το οποίο επιτρέπει διασταυρώσεις και επαληθεύσεις στοιχείων και οφειλών. «Θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβεί για κάποιο διάστημα…» σημείωσε ο Υφυπουργός Εργασίας, ο οποίος σε σχέση με την τρόικα και τις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν , εξέφρασε την βεβαιότητα πως η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει στην δύσκολη αποστολή.

«Ο Αντώνης Σαμαράς διαθέτει τις ικανότητες και το ειδικό βάρος να σταθεί δίπλα στους Ευρωπαίους ηγέτες ισάξια και η Ελλάδα να ενωθεί ακόμα πιο σφιχτά με τις χώρες του νότου, προκειμένου όλοι μαζί να διεκδικήσουμε μια Ευρώπη με λιγότερη λιτότητα και περισσότερη ανάπτυξη. Ας μην ξεχνάει κανείς πως ο Αντώνης Σαμαράς, προτού ακόμα γίνει πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον Μόντι και τον Ραχόι για το μέτωπο του νότου και πως ήταν ο πολιτικός ηγέτης που από την πρώτη στιγμή προέβλεψε την τραγική αποτυχία της μονόπλευρης λιτότητας, μιλώντας ευθέως στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» τόνισε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ