2012-07-04 16:36:30
Φωτογραφία για Ο Δένδιας ανέλαβε, αλλά η ΕΥΠ έλειπε!
Μάλλον δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δείξει κάποιος την απαξία του σε ένα πρόσωπο. Τι συμβαίνει όμως όταν το πρόσωπο αυτό είναι θεσμικός παράγοντας και δη υπουργός και εκείνος που τον απαξιώνει είναι… δημόσιος υπάλληλος; Ουδείς γνωρίζει, φυσικά την απάντηση, εκτός και εάν ο κύριος Δένδιας αποφασίσει να κινηθεί έτσι ώστε να απαντήσει στο… «αναπάντητο» μέχρι σήμερα ερώτημα.

Φυσιολογικά, αυτό που θα περίμενε κανείς στην πρόσφατη παραλαβή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ήταν η παρουσία όλων των διευθυντών των σχετιζομένων με το συγκεκριμένου υπουργείο. Ακόμη και τα διευθυντικά στελέχη της ΕΥΠ, θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί, αφού η παρουσία τους επιβάλλεται με βάση το εθιμικό της εκδήλωσης παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

Και όμως!

Η ΕΥΠ προφανώς ξέρει να εκπλήσσει και όπως φαίνεται βρήκε ευκαιρία να αποδείξει πως είναι… απρόβλεπτη! (απρόβλεπτη όμως απέναντι και προς τον πολιτικό της προϊστάμενο, μήπως είναι πάρα πολύ -too much που θα έλεγαν και τα wikileaks- ;)


Έτσι και προς έκπληξη όλων, από τους δέκα που ήταν υπόχρεοι να παραστούν στην συγκεκριμένη εκδήλωση, τελικά παραβρέθηκαν μόνο τρεις. Οι υπόλοιποι, αδιαφόρησαν παγερά για το νέο πολιτικό τους προϊστάμενο, εκτός και εάν είχαν πολύ σοβαρές δουλειές οι οποίες «έτρεχαν»… και απαιτούνταν η ταυτόχρονη παρουσία τους. Να υποθέσουμε ότι στην πρώτη τους επαφή με τον κύριο Δένδια θα ενημερώσουν σχετικά;

Γενικά, όμως, φαίνεται πως ο αέρας που φυσάει στην συγκεκριμένη υπηρεσία είτε είναι εκτός κλίματος της κυβέρνησης Σαμαρά, είτε έχει γίνει θύελλα που τα πήρε όλα και τα σήκωσε…, αφού εκτός από τα εθιμικά αυτονόητα φαίνεται πως έχουν απωλεσθεί και τα υπηρεσιακά αυτονόητα.

Μαθαίνουμε, λοιπόν, πως στήθηκε γερός καυγάς στο παράρτημα της ΕΥΠ στην Σίνδο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ δύο υπαλλήλων της υπηρεσίας. Χρειάστηκε, όπως μας λένε και η παρέμβαση της Άμεσης Δράσης, η οποία κλήθηκε για να κατευνάσει τα πνεύματα. Αλλά, οι αντικρουόμενοι (οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως έπεσαν και μερικές ψιλό-χοντρες μεταξύ τους), δεν έπαψαν να βρίζονται μεταξύ τους. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως συνδικαλιστής εξύβρισε υπάλληλο και ακολούθησε ο… μεγάλος χαμός!

Το περιστατικό συνεχίστηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, στο οποίο μεταφέρθηκαν συνδικαλιστής και υπάλληλος. Όμως, όπως πληροφορούμαστε, ο δράστης προκειμένου να αποφύγει την σύλληψή του η οποία ήταν εφικτή μέσα στα πλαίσια του αυτοφώρου, κατόρθωσε και διέφυγε από το Αστυνομικό Τμήμα Σίνδου με… ασθενοφόρο.

Αυτή την ΕΥΠ αναλαμβάνει ο κύριος Δένδιας. Μία ΕΥΠ στην οποία δεν υπάρχει κλίμα σύμπνοιας, ομόνοιας, συναδελφικότητα και κυρίως… εχεμύθειας. Αυτή την ΕΥΠ δημιούργησαν Χρυσοχοΐδης και Παπουτσής, με την βοήθεια του κ. Καρχιμάκη (μας λένε πάλι οι κακές γλώσσες). Ελπίζουμε πως ο κ. Δένδιας θα κατορθώσει να βάλει σε τάξη την συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία δεν έχει ούτε χώρο για ανάρμοστες συμπεριφορές, ούτε χρόνο για προπονήσεις στο μποξ… Προφανώς κάποιοι εκεί στην ΕΥΠ δεν έχουν κατανοήσει γιατί ακριβώς δουλειά πληρώνονται -από τον Ελληνικό λαό- να κάνουν.

Κωνσταντίνος
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ