2012-07-04 16:28:06
Φωτογραφία για Οι Βρετανοί ζητούν δημοψήφισμα
του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Για να μην λέμε ότι ο μόνος υρωπαίος ηγέτης (τρόπος του λέγειν) που ζητούσε δημοψήφισμα από τον λαό ήταν ο ΓΑΠ, έρχονται τώρα αρκετές φωνές στη Μεγάλη Βρετανία να απαιτήσουν το ίδιο. Δεν πήρε βέβαια την πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός αλλά ένα πρώην μέλος του υπουργικού συμβουλίου ήταν που άναψε τη σπίθα.

Η Μεγάλη Βρετανία ανήκει(ακόμη…) στις ισχυρά οικονομικά χώρες της δοκιμαζόμενης ευρωζώνης και είναι λογικό η κατάσταση στην ήπειρό μας να μην τους αρέσει ιδιαίτερα.

Ο πρωθυπουργός Ντέϊβιντ Κάμερον έχει να αντιμετωπίσει από τη μία το τραπεζικό σκάνδαλο με την Barclays και τις άλλες τράπεζες της χώρας και από την άλλη είδε τον πρώην υπουργό άμυνας Λίαμ Φοξ να ζητά να προχωρήσει η χώρα σε δημοψήφισμα για την παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέτοιες ενέργειες ήταν στο περιθώριο του νησιού για χρόνια αφού τελευταία φορά που έγινε κάτι ανάλογο ήταν το 1975 όταν και οι Βρετανοί πολίτες ψήφισαν θετικά για την είσοδο τους στην τότε ΕΟΚ. Τώρα όμως οι φωνές πληθαίνουν αφού από τα 27 κράτη που απαρτίζουν την Ε.Ε. τα 17 αντιμετωπίζουν σοβαρά δημοσιονομικά και οικονομικά προβλήματα.

Ο Φοξ προφανώς σκέφτηκε ότι «ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε» και πρότεινε να προχωρήσει η χώρα σε δημοψήφισμα αλλά με έναν όρο: αυτό να γίνει αφού ξεπεραστεί η κρίση στην ευρωζώνη.
topontiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ