2012-07-04 20:55:03
Φωτογραφία για Οι πιο απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι είναι οι Έλληνες
Σταθερά οι πιο απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι παραμένουμε και μας ακολουθούν η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία και η Ιταλία. Αυτό προκύπτει από την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, η οποία δείχνει παράλληλα ότι στην χώρα μας τον Ιούνιο βελτιώθηκε σημαντικά η καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Οι αρνητικές προβλέψεις των Ελλήνων καταναλωτών τον Ιούνιο για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους προσεχείς 12 μήνες περιορίζονται περαιτέρω, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις -62,9 μονάδες (από -70,6). Το 12% (από 13%) των καταναλωτών κρίνει ότι το επόμενο διάστημα η οικονομική τους κατάσταση δεν θα μεταβληθεί και το 73% (από 79%) θεωρεί ότι θα επιδεινωθεί ελαφρά ή αισθητά. Οι σχετικοί δείκτες στην ΕΕ και την Ευρωζώνη αμβλύνονται αντίστοιχα στις -9,5 και -10,0 μονάδες.

Ανάλογη είναι η εξέλιξη και στις προβλέψεις των νοικοκυριών για την οικονομική κατάσταση της χώρας τους το προσεχές 12-μηνο, με το σχετικό δείκτη να κερδίζει πάνω από 8 μονάδες για δεύτερο κατά σειρά μήνα και να διαμορφώνεται στις -61,8 μονάδες, στην καλύτερη επίδοση του τελευταίου 1 ½ έτους. Το ποσοστό των καταναλωτών που προβλέπουν ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση περιορίζεται στο 71% (από 77%), ενώ οι αντίστοιχοι δείκτες σε ΕΕ και Ευρωζώνη διαμορφώνονται στις -26,2 και -25,6 μονάδες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ερχεται μίνι καύσωνας
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ερχεται μίνι καύσωνας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ