2012-07-05 09:07:07
Φωτογραφία για Τι συμβαίνει με τα καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις;
Σύμφωνα με την ανάρτηση του onalert «Πρόβλημα με τα καύσιμα της ΠΑ για τα αεροσκάφη της παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες. Σημαντικές ποσότητες καυσίμου που είχαν παραληφθεί από τα ΕΛ.ΠΕ., δεν περιείχαν πρόσθετα συστατικά που κάνουν το καύσιμο "αεροπορικό", όπως για παράδειγμα το metal diactivator με αποτέλεσμα στις αναλύσεις καυσίμου που γίνονται έτσι κι αλλιώς πάντα μετά από τις πτήσεις όλων των αεροσκαφών της ΠΑ να εντοπιστεί το πρόβλημα. Οι μετρήσεις έδειξαν ότι το καύσιμο ήταν εκτός των αυστηρών ορίων που έχει θέσει η ΠΑ. Όπως ήταν λογικό σήμανε συναγερμός στην ΠΑ και τα ΕΛΠΕ αναγνώρισαν το λάθος, το οποίο αν δεν είχε γίνει αντιληπτό πιθανόν να προκαλούσε δυσάρεστες καταστάσεις. Πηγές της ΠΑ αναφέρουν ότι "δεν χρειάστηκε να υπάρξει καθήλωση αεροσκαφών, αλλά οι έλεγχοι έγιναν ακόμη πιο αυστηροί, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και να αποφευχθούν εκπλήξεις"».

Τα παραπάνω γεγονότα φέρνουν στη μνήμη μας τις καταγγελίες του πρώην βουλευτή Σούρλα που είχε θεωρηθεί γραφικός όταν επεσήμανε ότι «Έπεσαν ελικόπτερα και αεροσκάφη από νοθευμένα καύσιμα»! Βρίσκουμε σκόπιμο να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τις μεγάλες προσπάθειες του που τελικά δικαιώθηκαν: «Έπρεπε να περάσουν οκτώ χρόνια, δεκάδες ερωτήσεις, εκατοντάδες αναφορές, αναρίθμητες επισκέψεις στο υπουργείο Άμυνας, για να αποκαλυφθεί ότι κάποιοι επιτήδειοι, βασιζόμενοι σε νόμους του 1969(!), κατάφερναν να νοθεύουν τα καύσιμα του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας και να χάνονται -κατά δήλωση Σούρλα- 3,5 δισ
. ευρώ τον χρόνο. Ειδικότερα ανέφερε: «Είναι απαράδεκτο ότι, ενώ από οκταετίας έχει αποκαλυφθεί η νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων, βάσει χημικών αναλύσεων, στις οποίες συνεχώς προστίθενται νέες, και παρά τις καταθέσεις των συγκεκριμένων στοιχείων, οι πολιτικές, στρατιωτικές και δικαστικές αρχές δεν προέβησαν σε καμιά ουσιαστική ενέργεια πάταξης των κυκλωμάτων, που συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα». Επίσης, χαρακτήρισε «αδιανόητο» το γεγονός ότι η εκάστοτε πολιτική και φυσική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ δεν είχε αντιληφθεί ότι «τα καύσιμα είναι νοθευμένα, κατώτερης ποιότητας, αγοράζονται σε υψηλότερες τιμές, είναι αμφίβολης απόδοσης, μέχρι που ενδεχομένως να είναι η αιτία για την πτώση ελικοπτέρων και αεροσκαφών».

Οι καταγγελίες του Σούρλα αφήνουν έκθετους τους υπουργούς Άμυνας Σπ.Σπηλιωτόπουλο, Ευ.Μεϊμαράκη, Ευ.Βενιζέλο και Π.Μπεγλίτη. Προκάλεσαν την εισαγγελική έρευνα, καθώς οι σχετικές καταγγελίες διαβιβάστηκαν στην κατά τόπο αρμόδια Εισαγγελία Στρατοδικείου, ενώ, σε συνεννόηση με τον ειδικό γραμματέα ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, βρίσκεται σε εξέλιξη μια σε βάθος διερεύνηση. Επίσης, ο νόμος (ΚΥΑ) του έτους 1969 έχει ήδη σταματήσει να εφαρμόζεται και ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης από το υπουργείο Ανάπτυξης της προμήθειας καυσίμων για τις ανάγκες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αξίας 586.500.000 ευρώ, με ανοικτό διαγωνισμό. Τέλος, ολοκληρώθηκε η εκπόνηση μελέτης για την εγκατάσταση σε όλο το φάσμα των Ενόπλων Δυνάμεων συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου της διακίνησης των καυσίμων από και προς κάθε κατεύθυνση. Όμως ο Σούρλας φωτογράφισε και συγκεκριμένους οικονομικούς παράγοντες. Αφού παρέδωσε στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, τον σχετικό φάκελο με σειρά εγγράφων απ' τα οποία ξετυλίγεται το κουβάρι της παράνομης διακίνησης καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε: «Οι πρωταγωνιστές του κυκλώματος είναι ευεργέτες, χορηγοί φιλανθρωπικών σωματείων και κατασκευαστές ιδρυμάτων που έχουν και κοινωνική αποδοχή. Έδωσα τα στοιχεία μου σε μεγαλο-δημοσιογράφους και δεν βγήκε τίποτα. Έπρεπε να παρανομήσω -και πήγα και πήρα μόνος μου πετρέλαιο από την αποθήκη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Συκούριο της Λάρισας. Στο δείγμα, το Γενικό Χημείο το Κράτους βρήκε 900 mg αποχρωματισμένο θείο, ενώ βάσει του νόμου πρέπει να έχει 5 mg»!

Αλήθεια, ποιες θα είναι οι συνέπειες για τα ΕΠ.ΠΕ.;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Diktiospartakos.blogspot.com ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ