2012-07-05 21:58:05
Φωτογραφία για Θα αντισταθούν στην εκτροπή του Αχελώου;
Επανέρχεται το θέμα της εκτροπής του Αχελώου, με αφορμή την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου στο Αγρίνιο, για την διαχείριση... των υδάτων στην Δυτική Στερεά.

Με την ανάρτηση των Προγραμμάτων Μέτρων για τις Λεκάνες Απορροής Ποταμών των Υδατικών Διαμερισμάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και Βόρειας, Ανατολικής και Δυτικής Πελοποννήσου, αρχίζει η δεύτερη και τελική φάση της διαβούλευσης για την κατάρτιση των Σχεδίων Διαχείρισης των λεκανών απορροής των Υδατικών Διαμερισμάτων.

Τα Σχέδια Διαχείρισης καταγράφουν την υφιστάμενη κατάσταση των υδάτων, θέτουν τους στόχους για την κατάστασή τους ως το τέλος του 2015 και καθορίζουν τα Προγράμματα Μέτρων για την επίτευξη των στόχων αυτών. Στα Σχέδια περιλαμβάνεται και ανάλυση του κόστους του νερού στην κάθε κατηγορία χρηστών κατά περιοχή.

Η διαβούλευση αυτή κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να κάνουν σαφές το γεγονός ότι τυχόν εκτροπή του Αχελώου θα ήταν έγκλημα...Η έλλειψη Σχεδίων Διαχείρισης και οι ανεφάρμοστες πολιτικές που εφαρμόζονται σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο έφεραν αρνητικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα...τρέφοντας μονάχα τον πόθο της εκτροπής χωρίς το βάρος των συνεπειών.


Το ζήτημα είναι να υπάρξει πλάνο που θα καθορίζει τις αρνητικές επιτώσεις περιβαλλοντικά στο σύστημα των υγροβιότοπων της Αιτωλοακαρνανίας, την στιγμή μάλιστα που άγνωστο παραμένει αν ένα τέτοιο εγχείρημα θα έχει τα προσδoκώμενα οφέλη για την Θεσσαλία.
cityvoice.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ