2012-07-06 10:24:03
Φωτογραφία για Θα τους... «κρεμάσουν»...!!!
Προφανώς είναι µια... σύµπτωση, η οποία όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη: πριν από την αυρι­ανή ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή,                          

 

...... οι πραγματικοί κυβερνήτες αυτού του τόπου έκαναν μια επιθεώρηση στα βασι­κά υπουργεία (τους). Σήμερα μάλιστα η τρόικα θα δει τον υπουργό Οικονομικών, μετά την ορκωμοσία του, και τον πρωθυπουργό πριν από την ανάγνωση των προγραμματικών.

Έτσι ο αρχιεπόπτης Ράιχενµπαχ διαμόρφωσε τις προ­τεραιότητες στο υπουργείο Οικονομικών, είδε τους υπουργούς Ναυτιλίας και Ανάπτυξης προσφέροντας τις πατρικές οδηγίες του και έδωσε στο δημοσιο­γραφικό «ρουλεμάν» την «πληροφορία» ότι δεν εί­ναι ωφέλιμο το επιτροπάτο να πηγαινοέρχεται ανά τρίμηνο στην Αθήνα δημιουργώντας συγχύσεις και εντάσεις. Ως εκ τούτου θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα. Και προφανώς κάθε επίτροπος θα βρει λίγο χώρο δίπλα από τα γραφεία των υπουργών. Για να τους... συμβουλεύει διαρκώς και άμεσα.


Πέραν αυτών των νέων εποπτικών µηχανισµών, κινη­τικότητα εμφανίζουν και οι μόνιμοι και σταθεροί δε­σμοί μέσω των οποίων (καθ)οδηγούνται οι ελληνικές κυβερνήσεις. Μέχρι πρόσφατα, με ιδιαίτερη προσο­χή παρακολουθούσαν τα ΜΜΕ τις επισκέψεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα. Εδώ και λίγο καιρό ανάλογη προσοχή δείχνουν και στη δραστηριότητα του Γερμανού πρεσβευτή. Αμφότερους, να σημει­ωθεί, είδε ξεχωριστά ο υπουργός Εξωτερικών πριν σκιαγραφήσει το δικό του σημείωμα για τις προ­γραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Κάπως έτσι, μέσα από αυτές τις επαφές, άλλες με κά­θε επισημότητα στο φως της ημέρας και άλλες στο ημίφως κοινωνικών εκδηλώσεων, διαμορφώνεται το σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Με άλλα λόγια απαντάται το παλιό και κλασικό ερώτημα: «Ποιος κυ­βερνά αυτόν τον τόπο;».

Μάλιστα σήµερα η απάντηση σε αυτό το ερώτημα εμ­φανίζεται ξεκάθαρη, αρκεί κάποιος να μπορεί να δει και να ακούει τα όσα εκστομίζονται από το επιτρο­πάτο: Απολύσεις, ξεπούλημα, μειώσεις μισθών και συντάξεων. Και όλα αυτά υπό την κωδική ονομασία «μεταρρυθμίσεις». Πίσω από αυτήν την πιασάρικη λέξη - φύλλο συκής κρύβονται οι τρεις βασιλιάδες της συγκυβέρνησης ελπίζοντας ότι οι πραγματικοί κυβερνήτες του τόπου, επίτροποι και ανθύπατοι, δεν θα τους «κρεμάσουν». Φρούδες ελπίδες...

"Το Ποντίκι"
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ