2012-07-06 12:30:47
Φωτογραφία για Ο Βενιζέλος.. «Αρχίζει η ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ»...!!!
Tην διαδικασία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνδιάσκεψη του κόμματος, η οποία συνεχίζεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που περίσσεψε αλλά αυτό που αναγεννιέται», δίνοντας τους άξονες του δικού του οράματος για ένα «κόμμα σύγχρονο και μαζικό».

Αν και τόνισε «σας θέλους όλους δίπλα μου», έδειξε την «πόρτα» σε αυτούς που τον αμφισβητούν, λέγοντας σε υψηλούς τόνους: «Αυτοί που βλάπτουν την παράταξη δεν θα συνεχίσουν να την βλάπτουν. Φτάνει! Αρκετά!».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα και ότι αναφέρεται στη βάση του κόμματος και το λαό.

Μιλώντας σε προσωπικο επίπεδο, είπε πως «προστατεύουμε μικρόψυχες πρακτικές και συμπεριφορές ανθρώπων που λειτουργούν με θράσος. Το μόνο αντίδοτο είναι η αλήθεια».

Ο ίδιος τόνισε πως παρά την ήττα του το 2007 στάθηκε στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου με μοναδικό γνώμονα το καλό του Κινήματος.


«Δεν με δελεάζει τίποτα και δεν με κάμπτει τίποτα», επεσήμανε με αιχμηρό ύφος.

«Αρχίζει η ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ»

«Το ΠΑΣΟΚ άντεξε άθλιες πολιτικές πρακτικές που πλήγωσαν την παράταξη», επεσήμανε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορική πορεία του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του το 1974 ενώ πρόσθεσε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι ο αμνός, ο αίρων την αμαρτία».

«Ο λαός βρέθηκε αντιμέτωπος με ιστορικά διλήμματα», είπε, συμπληρώνοντας πως η παράταξη του ΠΑΣΟΚ έδωσε μια ελπιδοφόρα απάντηση αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη.

«Το αποτέλεσμα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων δεν ήταν μια μεγάλη πολιτική ήττα αλλά η διάρρηξη μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας που άρχισε το 1977 και κυρίως από το 1981».

«Είμαστε περήφανοι για τα σύμβολα και το όνομα της παράταξής μας», τόνισε και πρόσθεσε πως «μπορούμε να αλλάξουμε μόνο το περιεχόμενό τους».

«Σύμβολα μας ο Ανδρέας, η Μελίνα, ο Γιώργος Γεννηματάς, ο Σάκης Πεπονής», είπε χαρακτηριστικά.

«Ξεκινάμε σήμερα με την ανασύσταση της παράταξης και αρχίζουμε με την αυτοοργάνωση», είπε και τόνισε πως «το κόμμα που οραματίζομαι είναι μαζικό, σύγχρονο, θεσμικό, παρεμβατικό και καινοτόμο».

«Το κόμμα θα είναι οργανωτικά διαφανές που εναρμονίζεται με τις σύγχρονες πρακτικές και συμπληρώνει σε καίρια σημεία το κοινωνικό κράτος», είπε και συμπλήρωσε πως «στόχος είναι να ξαναγνωριστούμε όλοι σαν πρόσωπα».

Και συνέχισε: «Το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται σε όλο τον ελληνικό λαό, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες με προβλήματα, στους εργαζόμενους, στους επιστήμονες, στους νέους που επιστρέφουν στην ύπαιθρο και φυσικά σε κάθε άνεργο προσωπικά».

«Η Ελλάδα που εμείς οραματιζόμαστε δεν είναι ουτοπία. Είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, αυτοδύναμη, ισχυρή, ανταγωνιστική, που παραγάγει, που εξάγει, που καινοτομεί», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας πως «αυτή την Ελλάδα μπορούμε να την φτιάξουμε αλλά κάποιοι την αντιμάχονται».

«To μέλλον της Ευρώπης είναι συνυφασμένο με το μέλλον της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας και το αντίστροφο».

Κάλεσε να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του νέου ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος αλλά και όσους ψήφισαν άλλο κόμμα για τους οποίους, είπε ότι «συναισθηματικά δεν έχουν φύγει από το κόμμα που ανήκαν».

«Δεν ταυτιζόμαστε με τη ΝΔ»

Νωρίτερα, αναφερόμενος στη ΝΔ, τόνισε πως «δεν λησμονούμε τις ιστορικές της ευθύνες». «Συνεργαζόμαστε, δεν ταυτιζόμαστε πολιτικά και αξιακά», επανέλαβε.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ευνοεί το λόμπι της δραχμής συγκαλύπτοντας εμμονές», ενώ αναφερόμενος στους Ανεξάρτητους Έλληνες είπε πως ουσιαστικά ταυτίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καιροφυλακτεί για να κερδίσει πολιτικά από την καταστροφή της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ