2012-07-06 16:02:02
Φωτογραφία για Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική μετά την εξαφάνιση Μαζιώτη - Ρούπα
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μετά την εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη και της συζύγου του Παναγιώτας Ρούπα, οι οποίοι έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη των ενεργειών της ένοπλης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Την ίδια ώρα που οι διωκτικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη των δύο, ανακοινώθηκε ότι με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης αναφορικά με την υπόθεση μη εμφάνισης στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων των κατηγορουμένων, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που τους είχαν επιβληθεί. Παράλληλα, με απόφαση του υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων.

Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τόσο ο Ν. Μαζιώτης όσο και η σύζυγός του Π. Ρούπα είχαν την υποχρέωση να εμφανίζονται στο Α.Τ. Εξαρχείων κάθε 15 και 1η του μήνα ώστε να δίνουν το «παρών» καθώς είχαν αποφυλακιστεί με την επιβολή περιοριστικών όρων.


Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τόσο στις 15 Ιουνίου όσο και την 1η Ιουλίου το ζευγάρι δεν έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ωστόσο, φαίνεται πως υπήρξε καθυστέρηση όσον αφορά την ενημέρωση της Αντιτρομοκρατικής καθώς τα στελέχη του επιτελείου ενημερώθηκαν επίσημα από το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων μόλις την περασμένη Τρίτη.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, στις 15 Ιουνίου το ζευγάρι δεν εμφανίστηκε -ως όφειλε- στο τμήμα. Αρχικά οι αστυνομικοί άφησαν να περάσει το περιθώριο των τριών ημερών που δίνει ο νόμος, ώσπου ενημερώθηκαν πως ο Μαζιώτης και η σύζυγός του είχαν εμφανιστεί στη δίκη για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα».

Το γεγονός αυτό καθησύχασε ως φαίνεται τους αστυνομικούς που τελικά δεν ενημέρωσαν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Ομως την 1η Ιουλίου το ζευγάρι επίσης δεν εμφανίστηκε στο τμήμα, με αποτέλεσμα να αναζητηθεί στην κατοικία του, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ετσι στις 3 Ιουλίου ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική που αναζητεί πλέον το ζευγάρι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σενάρια που εξετάζει με σοβαρότητα η Αντιτρομοκρατική είναι ο Νίκος Μαζιώτης και η σύζυγός του Π. Ρούπα να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ