2012-07-06 18:51:05
Φωτογραφία για Στην τελική ευθεία η αποδοχή της δωρεάς των 400 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams από τις ΗΠΑ
Εκνευρισμό φαίνεται πως προκαλεί σε ορισμένους κύκλους η επικείμενη εισήγηση της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο ΚΥΣΕΑ για την επιχειρησιακή αναγκαιότητα της αποδοχής των 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams που παραχωρούνται δωρεάν ως Πλεονάζον Αμυντικό Υλικό (Excess Defense Articles: EDA) από τα αμερικανικά αποθέματα. 

Έτσι σε ένα ακόμη δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου, στη στήλη των παραπολιτικών, ο απλός αναγνώστης θα διαβάσει για άρματα μάχης που «σαπίζουν στα νεκροταφεία των ΗΠΑ», για «απόρρητο έγγραφο-φωτιά της αρμόδιας Διεύθυνσης Αμυντικού Σχεδιασμού» που κρίνει μη συμφέρουσα την αποδοχή της παραχώρησης, για «500 εκατ. δολάρια για τη μεταφορά, την ενεργοποίηση και την αναβάθμισή τους» και φυσικά ως ενισχυτικά των παραπάνω, για τα διάφορα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου που καταγγέλλουν «την Ελλάδα ότι ενώ διαθέτει έναν υπέρογκο αριθμό αρμάτων πολύ μεγαλύτερο από τις επιχειρησιακές της ανάγκες, δαπανώντας 2 δισ. ευρώ οι Ελληνες φλερτάρουν με την ιδέα να προμηθευτούν επιπρόσθετα μεταχειρισμένα άρματα από τις ΗΠΑ»!


Διαβάστε περισσότερα Φυσικά ο ανώνυμος συντάκτης που προφανώς έχει αμέριστη πρόσβαση σε …απόρρητα έγγραφα του ΥπΕΘΑ αγνοεί την εγκεκριμένη μελέτη βελτίωσης αρματικού δυναμικού 2011 – 2025, σύμφωνα με την οποία ο Ελληνικός Στρατός θα πρέπει να προμηθευτεί τουλάχιστον 400 άρματα 3ης γενιάς προς αντικατάσταση των γηραιών Μ48Α5 MOLF, όπως επίσης αγνοεί το αυξανόμενο κόστος συντήρησης των τελευταίων και την ελληνοτουρκική ισορροπία δυνάμεων στο όπλο των τεθωρακισμένων. Ο δημοσιογράφος παραβλέπει επίσης ότι το σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί επίσημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ από την ηγεσία του ΓΕΣ, ότι κλιμάκιο αξιωματικών της ΓΕΣ/ΔΙΤ έχει επιθεωρήσει επί τόπου και έχει επιλέξει τα υπό παραχώρηση άρματα μάχης ή ότι η συμφωνία αποτέλεσε κύριο θέμα συζήτησης σε ανώτατο επίπεδο, μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού M. Κωσταράκου και του Αμερικανού ομολόγου του τον περασμένο Απρίλιο στην Ουάσινγκτον. Ίσως βέβαια αυτά είναι λεπτομέρειες, όταν διάφοροι γελοίοι συνάδελφοί του ευρωπαϊκών εφημερίδων αποφαίνονται για τον αριθμό αρμάτων μάχης του ΕΣ και κατ΄επέκταση για την αμυντική πολιτική της χώρας. Προφανέσταση η αγωνία του συντάκτη για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, μετά και την προφυλάκιση Τσοχατζόπουλου, αλλά πώς ακριβώς θα δαπανηθούν 500 εκατ. ευρώ από τη στιγμή που δε μπορούσαν να εξευρεθούν 5 εκατ. ευρώ για τη μεταφορά των αρμάτων στην Ελλάδα;

Εφημερίδα: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13 (06.07.2012)

http://strategyreports.wordpress.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ