2012-07-06 19:15:07
Φωτογραφία για Οι ληστές με τις περούκες [ΦΩΤΟ]
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ένοπλες ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης Εξιχνιάστηκαν 2 ένοπλες ληστείες, 2 απόπειρες κλοπών ΑΤΜ, 7 κλοπές τροχοφόρων και 6 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, ενός 53χρονου Έλληνα και ενός 46χρονου Τούρκου.

Οι δύο δράστες εφάρμοζαν συγκεκριμένη τακτική και μεθοδολογία. Συγκεκριμένα, σχεδίαζαν και οργάνωναν τις εγκληματικές τους ενέργειες, επιλέγοντας τον στόχο, τα δρομολόγια και τον χρόνο διαφυγής τους, μελετώντας παράλληλα τις οδούς προσέγγισης και τον χρόνο ανταπόκρισης των αστυνομικών δυνάμεων.

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεών τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα που αφαιρούσαν από διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Ακολούθως, τοποθετούσαν σε αυτά πινακίδες που οι ίδιοι παραποιούσαν σε προγενέστερο χρόνο με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων. Συγκεκριμένα, παραποιούσαν με σφυρηλάτηση το αριθμητικό και το γραμματικό μέρος των πινακίδων, ενώ στη συνέχεια προέβαιναν στη βαφή των νέων στοιχείων, με αποτέλεσμα να μην είναι εμφανής και διακριτή η παρέμβασή τους.


Στη συνέχεια έκρυβαν τα εν λόγω οχήματα σε αγροτικές περιοχές καλύπτοντάς τα με δίκτυ παραλλαγής στρατιωτικού τύπου για να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάπραξη των εγκληματικών τους ενεργειών.

Κατά την εκτέλεση των αδικημάτων τους, χρησιμοποιούσαν αντικείμενα μεταμφίεσης (περούκες – αποκριάτικες μάσκες - κουκούλες) για την κάλυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου τους.

Με προφανή σκοπό την ακινητοποίηση των αστυνομικών οχημάτων στο ενδεχόμενο καταδίωξής τους, κατασκεύαζαν επίσης αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς τους οποίους σύμφωνα με την ΕΛΑΣ θα χρησιμοποιούσαν σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διαφυγή τους από τους τόπους διάπραξης των αδικημάτων.
planet-greece
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ