2012-07-09 08:34:05
Φωτογραφία για ΔΥΣΚΟΛΟ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
Για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα ενημερώσουν σήμερα τη συνεδρίαση του Eurogroup οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί στην πρόταση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με την οποία το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) θα μπορεί να δέχεται και ελληνικά ομόλογα ως τίμημα για τις αποκρατικοποιήσεις.

Στην συνεδρίαση, από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών θα αναφερθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και στους στόχους που τίθενται στο πλαίσιο του δανειακού προγράμματος. Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη, οι επικεφαλής της τρόικας είπαν χαριτολογώντας στον κ. Στουρνάρα «τη Δευτέρα, στο Eurogroup, δεν θα περάσεις καλά», για να πάρουν την απάντηση «το γνωρίζω».

Πάντως, μηδενική ανοχή για παρεκκλίσεις από τους στόχους και ανύπαρκτη διάθεση για επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής των συμφωνηθέντων, ήταν το μήνυμα που έστελναν οι εταίροι της Ελλάδας λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση.


Είναι τόσο τεταμένο το κλίμα στους κόλπους της Ευρωζώνης και η δυσφορία του Βορρά με το νότο που ήδη ορίστηκε νέο Euogroup για τις 20 Ιουλίου, αφού σήμερα δεν διαφαίνεται καμία ελπίδα συμβιβασμού, ούτε για το πακέτο διάσωσης προς τις Ισπανικές Τράπεζες.

Εν τω μεταξύ ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι "δεν υπάρχει ανάγκη αυτή τη στιγμή για έναν "Κύριο Ευρώ", δηλαδή με ενισχυμένες εξουσίες επικεφαλής του Eurogroup,

που θα αντικαταστήσει τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ένα σενάριο που πρόσφατα αναφέρθηκε από τον Τύπο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ