2012-07-17 12:32:08
Φωτογραφία για Για ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται η HSBC
Η HSBC Holdings είχε δραστηριότητες με εταιρείες που συνδέονται με την τρομοκρατία, απέτυχε να προστατευτεί από ενέργειες ξεπλύματος χρήματος στο Μεξικό και παρέκαμψε τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν, σύμφωνα με τις αρχές της αμερικανικής γερουσίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg οι θυγατρικές της HSBC παγκοσμίως έδωσαν στους τρομοκράτες, στους εγκληματίες και σε καρτέλ ναρκωτικών πρόσβαση στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, επισημαίνει στην αναφορά της των 335 σελίδων η Μόνιμη Επιτροπή Ερευνών της γερουσίας.

Οι βουλευτές σχεδιάζουν να υποβάλλουν ερωτήσεις σε υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας σήμερα, σε ακροαματική διαδικασία στην Ουάσιγκτον.

«Η HSBC συστήνει μια θυγατρική στις ΗΠΑ ως τη δίοδό της στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και αφήνει το παγκόσμιο δίκτυο των θυγατρικών της να καταχρώνται αυτή τη δίοδο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερουσιαστής Carl Levin, που είναι επικεφαλής της επιτροπής. «Η έλλειψη αναφοράς σε αυτή την περίπτωση (από την πλευρά της HSBC) είναι δραματική».

«Όλοι αναγνωρίζουμε ότι στο παρελθόν, κάποιες φορές δεν κατορθώσαμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και τα standards που θέτουν οι πελάτες και οι αρχές», δήλωσε ο Robert Sherman, εκπρόσωπος της HSBC.

«Θα απολογηθούμε, αναγνωρίζοντας τα λάθη μας, θα απαντήσουμε για τις πράξεις μας και θα δεσμευτούμε να διορθώσουμε ό,τι πήγε στραβά», πρόσθεσε.
moneypost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ