2012-07-17 20:47:03
Φωτογραφία για Σε λίστα θανάτου ο πρώην πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Σερβίας
Η σερβική μαφία ναρκωτικών προσφέρει δέκα εκατομμύρια ευρώ για τη δολοφονία πολιτικών, δικαστικών και στελεχών των δυνάμεων ασφαλείας αποκαλύπτουν τα ΜΜΕ στη Σερβία. Στη λίστα των επικηρυγμένων πολιτικών είναι ο  πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μπόρις Τάντιτς (φωτ), η υπουργός Δικαιοσύνης Σνέζανα Μάλοβιτς καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών και εντολοδόχος πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς

Στην ίδια λίστα βρίσκονται επίσης ο αρχηγός της Κρατικής Υπηρεσίας Ασφάλειας και Πληροφοριών Σάσα Βουκαντίνοβιτς, ο ειδικός εισαγγελέας για το οργανωμένο έγκλημα Μίλκο Ραντισάβλιεβιτς και ο συντονιστής του ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Μίοντραγκ Ράκιτς.

Πίσω από την επικήρυξη αυτή βρίσκεται ο καταζητούμενος για εμπορία ναρκωτικών Ντάρκο Σάριτς, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη και δικάζεται ερήμην στο Βελιγράδι για διακίνηση τριών τόνων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική προς την Ευρώπη το 2008 και το 2009. Ο Σάριτς εικάζεται ότι κρύβεται στη Νότια Αφρική ενώ οι αρχές στη Σερβία κατάσχεσαν όλη την περιουσία του ιδίου αλλά και συγγενικών του προσώπων που δεν μπόρεσαν να αποδείξουν την προέλευση των χρημάτων που την απέκτησαν.


Ο ίδιος ο Ντάτσιτς σχολιάζοντας τα τελευταία δημοσιεύματα ανέφερε ότι "δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για νέες απειλές ωστόσο τα πρόσωπα που ασχολούνται με την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος δέχονται συνεχώς απειλές και προστατεύονται".

Τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε που άρχισε η εφαρμογή του νόμου για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων μελών του οργανωμένου εγκλήματος, οι απειλές εναντίων πολιτικών δικαστικών και στελεχών των δυνάμεων ασφαλείας αποτελούν μόνιμη τακτική της μαφίας. Τις περισσότερες απειλές δέχονται ο Μπόρις Τάντιτς, η υπουργός Δικαιοσύνης και ο ειδικός εισαγγελέας για το οργανωμένο έγκλημα.

Η υπουργός δικαιοσύνης Σνέζανα Μάλοβιτς είναι αναγκασμένη να αλλάζει συνεχώς τόπο κατοικίας. Την προστασία της ανέλαβε η μονάδα "Kobra" των ειδικών δυνάμεων του στρατού που έχει και την ευθύνη της ασφάλειας του προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ειδικός εισαγγελέας Μίλκο Ραντισάβλιεβιτς επίσης μετακομίζει συνεχώς από το 2010, όταν έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε βρέθηκε αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά. Η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης ήταν τόσο μεγάλη που αν δεν είχε εγκαίρως απενεργοποιηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός θα υπήρχαν εκατοντάδες θύματα, εκτίμησε τότε η αστυνομία.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ