2012-07-17 21:34:04
Φωτογραφία για Απελευθερώθηκαν δύο δημοσιογράφοι στη Λιβύη
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο δημοσιογράφοι τοπικού τηλεοπτικού δικτύου της Μιζουράτα, στη δυτική Λιβύη, οι οποίοι είχαν απαχθεί στις 7 Ιουλίου στην πόλη Μπάνι Ουάλιντ, και επέστρεψαν.... χθες στη Μιζουράτα, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Οι δύο εικονολήπτες του τηλεοπτικού δικτύου Tobacts TV Αμπντελκαντίρ Φάσουκ και Γιούσεφ Μπάντι είχαν απαχθεί λίγο μετά την άφιξή τους στην Μπάνι Ουάλιντ, η οποία αποτελούσε στο παρελθόν προπύργιο του Μουάμαρ Καντάφι, για να καλύψουν τις πρόσφατες εκλογές, σύμφωνα με το δίκτυο.

«Πριν από μία ώρα επέστρεψαν στη Μιζουράτα με ελικόπτερο», δήλωσε χθες ο αρχισυντάκτης του Tobacts TV Όμαρ Αμπού Γαντάντα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο δημοσιογράφοι ανακρίθηκαν από τους απαγωγείς τους, έχοντας δεμένα τα μάτια και τα χέρια.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Ίντερνετ τρεις ημέρες μετά την απαγωγή τους, οι δύο δημοσιογράφοι δηλώνουν ότι συνελήφθησαν, χωρίς να διευκρινίζουν από ποιον, για παράνομη είσοδο στην Μπάνι Ουάλιντ και επειδή πήραν βίντεο από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον Σουλεϊμάν Φόρτια, εκπρόσωπο της πόλης της Μιζουράτα στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, η απελευθέρωση των δύο δημοσιογράφων κατέστη δυνατή έπειτα από μία μακρά νύχτα διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους εκπροσώπους της Μιζουράτα και της Μπάνι Ουάλιντ.

Διοικητές των πρώην ανταρτών της Μιζουράτα είχαν απειλήσει να επιτεθούν στην Μπάνι Ουάλιντ αν δεν απελευθερώνονταν οι δύο δημοσιογράφοι.

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ