2012-07-17 21:58:06
Φωτογραφία για Το κλείσιμο της Ακρόπολης θέμα στις βελγικές εφημερίδες
Στις παρενέργειες του καύσωνα και στο κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης αναφέρεται σήμερα... ο βελγικός φλαμανδικός Τύπος.

«Η ελληνική οικονομία πλήττεται τώρα και από τον καύσωνα», τιτλοφορείται σύντομο δημοσίευμα της εφημερίδας De Tijd, το οποίο πλαισιώνεται από μεγάλη έγχρωμη φωτογραφία που απεικονίζει τουρίστες να αποχωρούν από την Ακρόπολη. «Οι τουρίστες αναγκάστηκαν χτες να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης για λόγους ασφαλείας. Ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Αθήνας παραμένει ανοιχτός μερικές μόνο ώρες καθημερινά λόγω του καύσωνα που πλήττει την χώρα. Χτες η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 βαθμούς. Οι υψηλές θερμοκρασίες επιδρούν αρνητικά στην ελληνική οικονομία. Τα τουριστικά αξιοθέατα προσελκύουν λιγότερο κόσμο, ενώ τα κλιματιστικά καίνε στο φουλ. Οι αρχές επέτρεψαν στο κοινό να έχει πρόσβαση σε κτίρια όπου λειτουργούν κλιματιστικά», σημειώνει η εφημερίδα.


Επιπλέον, η De Morgen δημοσιεύει για το ίδιο θέμα ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Πρόωρα κλειστή η Ακρόπολη λόγω ζέστης». Όπως σημειώνεται, εξαιτίας του καύσωνα η Ακρόπολη έκλεισε χτες έξι ώρες νωρίτερα από ότι προβλέπει το κανονικό ωράριο, προκειμένου να μην διατρέξει κίνδυνο η υγεία των επισκεπτών. Καταλήγοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι το νέφος αιθαλομίχλης επιβαρύνει την ατμόσφαιρα στην ελληνική πρωτεύουσα και κάνει αφόρητη την παραμονή εκεί. Οι τοπικές αρχές κάλεσαν όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα να μην κυκλοφορούν στον δρόμο, προσθέτει η εφημερίδα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ