2012-07-17 23:52:17
Φωτογραφία για Δημόσιοι υπάλληλοι: «Ψηλά τα χέρια, ληστεία!»
Με το πρωτότυπο σύνθημα «Ψηλά τα χέρια, ληστεία!», διαδήλωσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ισπανία, ενάντια στην πολιτική περικοπών της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει, μεταξύ άλλων, κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλλείμματος, οι δημόσιοι υπάλληλοι έκλεισαν τους δρόμους μπροστά από τα υπουργεία στη Μαδρίτη.

Τα συνδικάτα έχουν καλέσει τους δημόσιους υπάλληλους να διαδηλώνουν καθημερινά με τα χέρια ψηλά, από τις 11 Ιουλίου, όταν και ανακοινώθηκαν τα μέτρα.

Η 44χρονη δημόσιος υπάλληλος Ινιές Κορνίδε δήλωσε: «Διαδηλώνουμε επειδή μας έχουν ήδη μειώσει και κατόπιν παγώσει τους μισθούς και τώρα, με το δώρο, ήρθε το τέλος. Τα μέτρα δεν θα δώσουν ώθηση στην κατανάλωση, δεν θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, χτυπούν εμάς που είμαστε σε κάπως πιο ασφαλή θέση και θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την κατανάλωση»

Μια συνάδελφός της προσθέτει: «Δεν πλήττονται μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, το χειρότερο είναι για τους άνεργους. Και δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο σε βάρος των μεγάλων περιουσιών. Δεν θα ξαφνιαστώ αν σύντομα έρθει η σειρά των συνταξιούχων»
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ