2012-07-17 23:48:59
Φωτογραφία για Ο εξάδελφος βαρέθηκε να καλύπτει -περεταίρω-τον Ακη...
Αποκαλύψεις για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου έκανε ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νικόλαος Ζήγρας, κατά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ζήγρας «έδωσε» τον πρώην υπουργό, επιβεβαίωσε όλα τα στοιχεία του κατηγορητηρίου, ενώ φώτισε τον ρόλο κρατικού αξιωματούχου ο οποίος δεν είναι κατηγορούμενος. Δικαστικές πηγές χαρακτήρισαν ως ιδιαίτερα σημαντική την 9ωρη απολογία του κ. Ζήγρα, αφού εκείνος είναι το πρόσωπο-κλειδί και για τις τρεις υπεράκτιες (off-shore) που εμπλέκονται στις αγοραπωλησίες των ακινήτων του κ. Τσοχατζόπουλου.

Επίσης, μίλησε για όλα, τον ρόλο στην υπεράκτια Torcasso, τις αγορές των ακινήτων, δήλωσε ότι γνώριζε ότι τα χρήματα ήταν «μαύρα», χωρίς όμως να γνωρίζει λεπτομέρειες για την προέλευση τους ενώ φώτισε και τον ρόλο τρίτου προσώπου. «Με συμβούλευσαν λάθος οι πρώην συνήγοροι μου», είπε στον ανακριτή. «Έπρεπε από την αρχή να έχω συνεργαστεί μαζί σας».


Aναφερόμενος στη Βίκυ Σταμάτη, είπε ότι ο ίδιος δεν είχε πολλές σχέσεις μαζί της, αλλά εκτίμησε ότι «πρέπει να γνώριζε πολλά, γιατί ο Άκης της έλεγε τα πάντα».

Εντονη και οξεία ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού στην απολογία Ζήγρα. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, μέσα από τον Κορυδαλλό, επιτίθεται εναντίον της τακτικής της ανάκρισης την οποία καταγγέλλει ως ανήθικη, αφού όπως υποστηρίζει, ακολουθεί την τακτική της συναλλαγής. Η ίδια τακτική, προσθέτει, ακολουθήθηκε και στον προηγούμενο στάδιο της ανάκρισης, αφού όσοι συνεργάστηκαν δεν προφυλακίστηκαν.

Ο κ. Ζήγρας έχει καταθέσει στον ανακριτή αίτημα αποφυλάκισης και ελπίζει ότι η σημερινή του απολογία θα κριθεί ως ελαφρυντικό υπέρ του, για να «πέσει στα μαλακά».

Γ.Παπαδάκου
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ