2012-07-24 10:20:04
Φωτογραφία για Αντιδρά ο ΔΣΑ που βγαίνουν τα άπλυτα των δικηγόρων στη φόρα και μιλά για... στοχοποίηση!
Τη θλίψη αλλά και τη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Γιάννης Αδαμόπουλος, για τη συνεχιζόμενη στοχοποίηση των δικηγόρων που αυτή τη φορά έγινε σε βάρος των συνταξιούχων συναδέλφων του Η στοχοποίηση, υπογραμμίζει ο κ. Αδαμόπουλος, συνεχίζεται μέσω ανακριβειών που διοχετεύονται στα μέσα ενημέρωσης αναφορικά με δήθεν αποκαλύψεις περί συστηματικής και εκτεταμένης φοροδιαφυγής συνταξιούχων δικηγόρων, οι οποίοι παρουσιάζονται να δηλώνουν στις ετήσιες δηλώσεις φόρου εισοδήματος ποσά κατώτερα αυτών που λαμβάνουν από τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ υπογραμμίζει ότι τα ανακριβή αυτά στοιχεία τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του υπουργείου Εργασίας, κατατείνουν στη δημιουργία εντυπώσεων με τελικό αποτέλεσμα να στοχοποιείται άδικα ένας ολόκληρος κλάδος.

Στη συνέχεια ο Γ. Αδαμόπουλος, αφού επικαλείται στατιστικά στοιχεία του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ-ΤΑΝ), υπογραμμίζει ότι «απορίας άξιο και σίγουρα ερευνητέο από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές καθίσταται το πώς κατόρθωσαν στην πράξη συνταξιούχοι φορολογούμενοι να αποκρύψουν το ύψος των ετήσιων αποδοχών τους, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι ανά έτος τους χορηγείται σχετική βεβαίωση από τον ασφαλιστικό τους φορέα σχετικά με τα ποσά που έλαβαν το έτος που προηγήθηκε, η οποία και είναι συνυποβλητέα με τη δήλωση φόρου εισοδήματος».

Τέλος, ο πρόεδρος των Αθηναίων δικηγόρων εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόπειρα συλλήβδην στοχοποίησης και απαξίωσης των συνταξιούχων συναδέλφων του, αλλά και παρουσίασης «του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ ως δήθεν αδιαφανούς υπηρεσίας, στα πλαίσια της οποίας λαμβάνουν δήθεν χώρα - και μάλιστα κατά τρόπο συστηματικό - παράνομες ενέργειες που ζημιώνουν το δημόσιο τομέα»
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ