2012-07-26 16:36:07
Φωτογραφία για Μάθιου Νίμιτς: Σκόπια και Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσουν!
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς ενημέρωσε σήμερα τον Έλληνα πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη για τις συνομιλίες που είχε ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν με την ηγεσία της ΠΓΔΜ κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια.

Όπως είπε ο κ. Νίμιτς, η μόνη λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία και «εφ’ όσον εκφράζουν τη βούληση για επίλυση της εκκρεμότητας, ελπίζουμε ότι μπορούμε να κινηθούμε στη σωστή κατεύθυνση».

Ερωτηθείς σχετικά με τη διάθεση του γ.γ. του ΟΗΕ να υπάρξει μεγαλύτερη συμβολή από μέρους του στη διαδικασία επίλυσης του ζητήματος, ο κ. Νίμιτς υπογράμμισε ότι ο γγ «έχει ρόλο και είχε ρόλο από την αρχή της διαδικασίας».

«Το ψήφισμα του ΟΗΕ που αφορά το ζήτημα δίνει στο γ.γ. την ευθύνη και η Ενδιάμεση Συμφωνία λέει ότι τα βασικά ζητήματα θα πρέπει να συνεχίσουν να συζητούνται υπό την αιγίδα του γ.γ. του ΟΗΕ, οπότε με βάση τη συμφωνία των δύο πλευρών ο γ.γ. του ΟΗΕ έχει ένα ρόλο. Με διόρισε προσωπικό απεσταλμένο του για το ζήτημα, αλλά πάντα δίνω αναφορά σε εκείνον, άρα πάντα συμμετέχει», διευκρίνισε.


«Για τα Ηνωμένα Έθνη είναι ένα σημαντικό περιφερειακό ζήτημα, που αφορά την ασφάλεια στην περιοχή και συνεπώς είναι προτεραιότητά μας. Ο γ.γ. του ΟΗΕ έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αναγνωρίζει ότι η μόνη λύση είναι, οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία», συνέχισε.

«Δεν πρέπει να υπάρξει καμία αμφιβολία από κανέναν, για την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να βρεθεί μία λύση. Είναι βέβαιο ότι δηλώσεις με πολύ πάθος δεν βοηθάνε, αλλά η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ούτως ώστε να μπορέσουμε σιγά- σιγά να βρεθούμε στο σωστό δρόμο», είπε από την πλευρά του ο κ. Βασιλάκης.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ