2012-07-26 20:03:25
Φωτογραφία για Μπαρόζο: αρκεί να τηρηθούν οι δεσμεύσεις
Την αναγκαιότητα εφαρμογής των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την πλευρά της Ελλάδας υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, τονίζοντας πως όλοι οι ηγέτες έχουν δηλώσει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επισήμανε πως «δεν αρκούν πλέον τα λόγια, οι πράξεις είναι πολύ πιο σημαντικές», προσθέτοντας ότι ο κ. Σαμαράς τον διαβεβαίωσε πως η χώρα θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. «Η λέξη-κλειδί είναι: αποτελέσματα, αποτελέσματα, αποτελέσματα», σημείωσε εμφατικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Μπαρόζο δήλωσε πως κατανοεί τις ανησυχίες των πολιτών για τις θυσίες που έχουν κάνει, όμως υπογράμμισε πως είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Στο σημείο αυτό έστειλε μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, τονίζοντας πως υπάρχει ελπίδα καθώς και πως «δεν είναι μόνοι τους».


Επισήμανε ακόμη πως «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» και ότι θα απαιτηθούν «συνεχείς προσπάθειες και αποφασιστικότητα», τονίζοντας ότι είναι σημαντικό «να ενώσουμε όλοι στην ευρωζώνη και στην Ε.Ε. τις δυνάμεις μας για το μέλλον του ευρώ και του ευρωπαϊκού εγχειρήματος». «Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο καράβι», παρατήρησε, προσθέτοντας ότι όλοι πρέπει να επιδείξουν «την ίδια αποφασιστικότητα».

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει τις διαθρωτικές αλλαγές, τις αποκρατικοποιήσεις και την εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων περιορισμού ελλείμματος υπογράμμισε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει ανάκαμψη, ώστε η χώρα να επανέλθει στους στόχους της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. Δήλωσε επίσης ότι συμφώνησαν με τον κ. Μπαρόζο να εργαστούν μαζί «για να πιάσουν τόπο οι θυσίες και η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική, για να υπάρξει ανάκαμψη και χειροπιαστή ελπίδα εξόδου από την κρίση».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, εντάσσονται οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για επίσπευση της συγχώνευσης και κατάργησης δημόσιων οργανισμών, για την αλλαγή του επενδυτικού κλίματος, την απορρόφηση ανενεργών κοινοτικών κονδυλίων, την περιστολή της φοροδιαφυγής, την ενίσχυση της ρευστότητας και τη δραστική περικοπή δημοσίων δαπανών.

Ο Πρωθυπουργός έθεσε στον πρόεδρο της Κομισιόν και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη αντιμετώπιση του προβλήματος, μια συγκεκριμένη δηλαδή ευρωπαϊκή πολιτική για το ζήτημα.

Σημείωσε τέλος ότι επισήμανε στον πρόεδρο της Κομισιόν την ανάγκη να αποφεύγονται δηλώσεις ξένων αξιωματούχων που, όπως είπε, «δυσκολεύουν τις προσπάθειες να πιάσουμε τους στόχους μας».

Στις 20.30 ο κ. Σαμαράς θα παραθέσει δείπνο εργασίας στον κ. Μπαρόζο με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης, συνεργατών του προέδρου της Επιτροπής, του Χορστ Ράιχενμπαχ και του Ματίας Μορς ως εκπροσώπου της τρόικας.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ