2012-03-17 13:36:09
Φωτογραφία για Ο ιδρυτής του WikiLeaks υποψήφιος για την Αυστραλιανή Γερουσία
Ο ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό στη Βρετανία, αποφάσισε να είναι υποψήφιος στις εκλογές για την... ανάδειξη της Γερουσίας στην Αυστραλία, οι οποίες προβλέπεται να γίνουν το 2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του WikiLeaks στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, o αυστραλιανής υπηκοότητας Ασάνζ, βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό στη Βρετανία εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

Ο Ασάνζ αναμένει την οριστική απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης όσον αφορά ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του από τη Σουηδία με την κατηγορία του βιασμού και των σεξουαλικών επιθέσεων, την οποία ο ίδιος αρνείται.

«Βρήκαμε ότι είναι δυνατό για τον Τζούλιαν Ασάνζ να κατέβει ως υποψήφιος για τη Γερουσία της Αυστραλίας, μολονότι βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό», επισημαίνει ο WikiLeaks. «Ο Τζούλιαν αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα», προσθέτει ο ιστότοπος.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει επανειλημμένως καταδικάσει τον ιστότοπο, ο οποίος έχει συγκλονίσει τη διεθνή κοινή γνώμη με τις αποκαλύψεις του για Ιράκ και Αφγανιστάν, ενώ η πρωθυπουργός της χώρας Τζούλια Γκίλαρντ τον έχει χαρακτηρίσει «εντελώς ανεύθυνο».parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ