2012-08-24 23:50:06
Φωτογραφία για Formula1 ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ... 2015!
Μέχρι το 2015, τουλάχιστον, θα διεξάγεται το Γκραν Πρι του Βελγίου, καθώς οι διοργανωτές ήρθαν σε συμφωνία με τους ιθύνοντες της Formula1 μια εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή του φετινού αγώνα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr".

Αβέβαιο παρέμενε μέχρι πρότινος το μέλλον του Γκραν Πρι του Βελγίου, ωστόσο υπήρξε αίσιο τέλος για τους φιλάθλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην εν λόγω χώρα. Οι διοργανωτές του αγώνα ήρθαν σε συμφωνία με τον Μπέρνι Έκλεστοουν για την επέκταση της συνεργασίας τους για τρία ακόμα χρόνια, που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο Γκραν Πρι θα διεξάγεται μέχρι και το 2015.

Βέβαια, για να γίνει αυτό έπρεπε να μην ισχύσει το σενάριο επιστροφής της Γαλλίας στο καλεντάρι, αφού είχε πέσει στο... τραπέζι η ιδέα ακόμα και οι δυο χώρες να εναλλάσσουν λόγω του υψηλού ποσού, το οποίο απαιτείται για τη διεξαγωγή ενός αγώνα. Για την εξέλιξη αυτή μίλησε ο Υπουργός Οικονομικών της Βαλλονίας, Ζαν Κλοντ Μαρκούρ στην εφημερίδα L' Avenir.


«Καταφέραμε να διαπραγματευτούμε μια επέκταση του συμβολαίου για τις χρονιές 2013, 2014 και 2015 για το Γκραν Πρι του Βελγίου στο Σπα. Ήθελα να μειώσω τα έξοδα στον προϋπολογισμό της Βαλλονίας και όταν συγκρίνουμε το προηγούμενο συμβόλαιο με το νέο, θα πω ότι έχουμε εκπληρώσει την αποστολή μας.

Βέβαια, υπάρχει ακόμα μια εμπλεκόμενη δαπάνη, αλλά είναι μικρότερη. Ό,τι κάνουμε είναι για την ενίσχυση της ελκυστικότητας του Βελγίου», ήταν τα λόγια του.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας θα ανακοινωθούν σε μερικές ημέρες σε συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσουν οι διοργανωτές.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ