2012-08-29 09:05:04
Φωτογραφία για Κλειστοί οι δήμοι της Αττικής
Κλειστοί θα είναι σήμερα και αύριο οι δήμοι της Αττικής, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν σε άλλους δήμους της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «οικονομικό στραγγαλισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» μετά τις περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, των φορέων των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας και κατοίκων, ενώ στην κινητοποίηση θα κατέλθουν και απορριμματοφόρα.

Στις 12:00 το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συναντάται με τον Πρωθυπουργό και τα αποτελέσματα της συνάντησης θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης του δ.σ., το οποίο θα συνέλθει στις 15.00. Οι τελικές αποφάσεις για την περαιτέρω στάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα ληφθούν την Πέμπτη, στο έκτακτο συνέδριο που συγκαλεί η ΚΕΔΕ.


Χθες πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, έδωσε το «πράσινο φως» για την απόδοση ποσού 224,25 εκατ. ευρώ προς τους δήμους, από τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έναντι συνολικής πίστωσης 299 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος

Με συγκρατημένη αισιοδοξία υποδέχθηκε η ΚΕΔΕ το γεγονός, αφού, σύμφωνα με τους δημάρχους, αποδίδει μέρος των οφειλομένων προς τους δήμους, μιας και το σχετικό ποσό ανέρχεται στα 813 εκατ. ευρώ. Η κίνηση ερμηνεύθηκε από την πλευρά των δήμων ως μια προσπάθεια να βελτιωθεί το κλίμα εν όψει της σημερινής συνάντησης των εκπροσώπων της Ενωσης με τον κ. Σαμαρά.

Οι δήμοι της Αττικής διεκδικούν τη διατήρηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων ΚΑΠ τουλάχιστον στα 2,7 δισ. για το 2012 και αντιδρούν «στις αιφνιδιαστικές και εξοντωτικές πρόσφατες μειώσεις που διαμορφώνουν τη μηνιαία δόση των ΚΑΠ σε επίπεδα κάτω από τις στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες της Αυτοδιοίκησης», με αποτέλεσμα, όπως υπογραμμίζεται, οι δήμοι να οδηγούνται στο κλείσιμο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κλήση από το... Διάστημα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κλήση από το... Διάστημα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ