2012-08-29 10:51:05
Φωτογραφία για Τα χημικά όπλα Άσαντ αιτία για την απευθείας ιμπεριαλιστική επέμβαση των δυτικών δυνάμεων
Καθώς οι καθεστωτικές δυνάμεις του βάρβαρου καθεστώτος Άσαντ προελαύνουν σε όλα τα μέτωπα εκμεταλλευόμενα την αεροπορική υπεροχή και ακολουθώντας τις υποδείξεις των Ρώσων στρατιωτικών συμβούλων με την πλούσια εμπειρία από το Γκρόζνι όπου η Ρωσική αρκούδα απέδειξε όλη την κτηνωδία του καθεστώτος Πούτιν, αναζητούνται αφορμές απευθείας ιμπεριαλιστικής επέμβασης των Δυτικών δυνάμεων. Τα χημικά όπλα του συριακού οπλοστασίου αποδεικνύονται το ιδανικό πρόσχημα. Την αρχή έκανε ο αμερικανός Πρόεδρος Obama που επισήμανε ότι η οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων, εκ μέρους της Συρίας, θα προκαλούσε τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα να εξαπλωθούν οι συγκρούσεις και εκτός των συριακών συνόρων, απειλώντας συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ, όπως το Ισραήλ: "Κάτι τέτοιο θα μας απασχολούσε ιδιαίτερα", τόνισε.

Την ίδια επιθετική γραμμή έναντι του Συριακού καθεστώτος ακολουθεί και ο Ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός, βρίσκοντας ένα μοναδικό εκφραστή, τον σοσιαλιστή Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τον συντηρητικό Σαρκοζί
. Διαβεβαίωσε πως η χώρα του «θα αποδεχθεί μία μεταβατική κυβέρνηση για τη νέα Συρία όταν αυτή σχηματισθεί» και προειδοποίησε πως η χρήση χημικών όπλων από το σημερινό συριακό καθεστώς θα έδινε «νομιμοποίηση σε μια άμεση επέμβαση» της διεθνούς κοινότητας.

Η Γαλλία είχε ανέκαθεν σημαντικά συμφέροντα στη Συρία και συνολικότερα στην περιοχή, ενώ επιδιώκει να σφραγίσει και αυτή την επόμενη μέρα. Θυμίζουμε, ότι και στην περίπτωση της Λιβύης, η Γαλλία, σε αντίθεση με τη Γερμανία, είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην επέμβαση του ΝΑΤΟ και της Συμμαχίας των Προθύμων, αναβαθμίζοντας βεβαίως τον οικονομικό και πολιτικό της ρόλο. Ετσι λοιπόν, μιλώντας στην συνδιάσκεψη των Γάλλων πρεσβευτών, ο Ολάντ τόνισε πως «θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για να επιταχυνθεί όσο το δυνατόν η πολιτική μετάβαση» και κάλεσε την αντιπολίτευση στη Συρία «να συστήσει μία μεταβατική κυβέρνηση, οικουμενική και αντιπροσωπευτική, που θα μπορούσε να καταστεί η νόμιμη εκπρόσωπος της νέας Συρίας». «Καλούμε τους Άραβες εταίρους μας να βοηθήσουν σε αυτό το εγχείρημα», είπε ακόμη ο Ολάντ. «Το στοίχημα υπερβαίνει πλέον τη Συρία κι αφορά την ασφάλεια της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα την ανεξαρτησία και τη σταθερότητα του Λιβάνου», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος. Η κρίση διαχέεται πλέον και στο Λίβανο όλοι συνειδητοποιούν ότι το μελλοντικό τοπίο θα είναι εντελώς διαφορετικό και για τη Χεζμπολάχ.

Για να καταφέρει επομένως ο Ολάντ να ανατρέψει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ θα παίξει το χαρτί των χημικών όπλων, για αυτό και επισημαίνει «πως θα παραμείνουμε μαζί με τους συμμάχους μας σε άκρα εγρήγορση προκειμένου να αποτρέψουμε τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς, κάτι που για τη διεθνή κοινότητα θα αποτελούσε νομιμοποίηση για άμεση επέμβαση». Μάλιστα αποκάλυψε ότι η χώρα του εργάζεται με τους εταίρους της για τη δημιουργία ουδετέρων ζωνών στη Συρία, πρόταση που είχε γίνει από την Τουρκία.

Καθώς διαμορφώνεται το πολιτικό πλαίσιο της επέμβασης, αρχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τα στρατιωτικά σχέδια. Εδώ, χαρακτηριστικό ρόλο παίζουν οι μυστικές υπηρεσίες που διαρρέουν μελέτες και αποτελέσματα των ερευνών τους. Έτσι λοιπόν, σε συγκεκριμένα μέσα μεταφέρονται πληροφορίες που αναφέρουν ότι «σε θέση μάχης στο έδαφος της Συρίας έτοιμοι να επέμβουν για να ελέγξουν τα χημικά όπλα του συριακού Στρατού είναι τουλάχιστον 200 Βρετανοί κομάντο των SBS, SAS χρησιμοποιώντας τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο και του 1ου Para (1ου Τάγματος Αλεξιπτωτιστών) μαζί με αδιευκρίνιστο αριθμό αμερικανών ανδρών των ειδικών δυνάμεων που βρίσκονται σε Ισραήλ και την Ιορδανία. Παράλληλα Γάλλοι καταδρομείς βρίσκονται ήδη στην Ιορδανία και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να εισέλθουν στο συριακό έδαφος». Επίσης, εντείνεται η προπαγάνδα που θέλει αυτές τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις «να αναλάβουν την κατάληψη και τον έλεγχο των εγκαταστάσεων που ο συριακός Στρατός διατηρεί τα χημικά όπλα και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τους μαχητές της Hizbollah και της Al Qaida που σύμφωνα με πληροφορίες των Αμερικανών και των Ισραηλινών θα προστρέξουν να αρπάξουν τα όπλα αυτά»!

Τόσο ο εμφύλιος πόλεμος στην Συρία, όσο και η κλιμακούμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση εντείνουν το δράμα των προσφύγων. Μέχρι 200.000 πρόσφυγες μπορεί να διαφύγουν στην Τουρκία αν η σύγκρουση στη Συρία συνεχίσει να επιδεινώνεται, ανακοίνωσε σήμερα η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. «Ήδη υπολογίζουμε ότι οι πρόσφυγες μπορεί να φτάσουν τις 200.000 και εργαζόμαστε με την τουρκική κυβέρνηση για να καταστρώσουμε τα απαραίτητα σχέδια» δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος της Αρμοστείας Σιμπέλα Ουίλκς. Στην Τουρκία έχουν καταγραφεί 74.112 Σύροι πρόσφυγες. Η χώρα κατασκευάζει τουλάχιστον πέντε νέους καταυλισμούς επιπλέον των εννέα που ήδη υπάρχουν, πρόσθεσε η Αρμοστεία, ωστόσο η Άγκυρα έχει δείξει τη δυσφορία της για το μεγάλο αριθμό των προσφύγων. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είχε αναφέρει πως η χώρα δε μπορεί να υποδεχθεί πάνω από 100.000 πρόσφυγες ενώ τη Δευτέρα, οπότε και οι ουρές Σύρων στην άλλη πλευρά της μεθορίου μεγάλωναν εξαιτίας των αυστηρότερων ελέγχων των τουρκικών αρχών, η Τουρκία κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να μοιραστεί το βάρος» του προσφυγικού ρεύματος.

Η χώρα μας αποτελεί κομμάτι του προβλήματος καθώς διαμέσου των επιθετικών δηλώσεων του ΥΠΕΞ Δ.Αβραμόπουλου στράφηκε κατά του καθεστώτος Ασαντ και ευθυγραμμίστηκε με τις πολιτικές επιλογές των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Ήδη εισπράττει τις συνέπειες των αποφάσεων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Ολοένα αυξάνεται το πέρασμα απελπισμένων προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου.

Όμως και πάλι ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός αποκαλύπτει το αποκρουστικό και κτηνώδες πρόσωπο του. Η απάντηση στο δράμα εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων ονομάζεται Δουβλίνο 3. Στη συζήτηση που πραγματοποιείται στην αρμόδια Επιτροπή του νομοσχεδίου για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη δημιουργία Στρατοπέδων Συγκέντρωσης Μεταναστών, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Δένδιας ξεκαθάρισε: «Το Δουβλίνο 3, του οποίου η διαπραγμάτευση προβλέπεται να κλείσει μέχρι τέλος του έτους, διαμορφώνεται επί τα χείρω σε σχέση με το Δουβλίνο 2, καθώς διατηρεί αναλλοίωτο το στοιχείο ευθύνης για τη χώρα πρώτης εισδοχής λαθρομεταναστών και το οποίο δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα στην Ελλάδα»!

Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές συνθήκες που μετέτρεψαν την Ελλάδα στο μεγαλύτερο σύγχρονο στρατόπεδο μεταναστών. Επίσης, η κυβερνητική αυταρχική και ρατσιστική επίθεση πρόκειται να ενταθεί. Ο «Ξένιος Ζευς» θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα και θα διαρκέσει σε βάθος χρόνου, δήλωσε ο Ν.Δένδιας. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η χρηματοδότηση γίνεται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα γίνει διαπραγμάτευση για αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στο 95%.

Η κυβέρνηση όχι μόνο αποκαλύπτει ότι ανέλαβε επί χρήμασι τον άθλιο ρόλο του Μπράβου της Ευρώπης Φρούριο, αλλά απευθύνεται σε τοπικά οικονομικά συμφέροντα επιδιώκοντας να χτίσει συμμαχίες με επίδικο τη Φυλάκιση Μεταναστών. Τοποθετούμενος για τα κέντρα κράτησης και τις αντιδράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κόρινθο, ο Ν.Δένδιας είπε: «δεν αποτελούν κίνδυνο για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά είναι εμμέσως και πηγή εισοδήματος μέσω της φύλαξης και της σίτισης των ανθρώπων που φιλοξενούνται μέσα σε αυτά. Νομίζω ότι η κατάσταση στην Κόρινθο είναι σήμερα δεκάδες φορές καλύτερη απ' ό,τι ήταν πριν εγκατασταθεί το κέντρο».

Εμείς απαιτούμε: έξω όλοι οι ιμπεριαλιστές από την περιοχή. Καμιά διευκόλυνση και καμιά συμμετοχή στα νέα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Άμεση έξοδος από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. Να ανατραπούν οι συνθήκες του Δουβλίνου και όλοι οι αντιμεταναστευτικοί νόμοι. Να κλείσουν τώρα όλα τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης και να σταματήσει η ρατσιστική-αυταρχική εκστρατεία της ελληνικής κυβέρνησης. Αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ένταση του μεταναστευτικού ζητήματος είναι το ελληνικό κράτος και τα κόμματα εξουσίας. Είναι όλοι αυτοί που υπογράφουν και εφαρμόζουν τις αντιμεταναστευτικές συνθήκες, δε δίνουν χαρτιά και άσυλο στους μετανάστες, τους κρατούν όμηρους και τους πετούν στα δίκτυα των δουλεμπόρων, εμποδίζουν τους μετανάστες να μετακινηθούν στις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν. Είναι η Ε.Ε. που ενώ μαζί με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ πραγματοποιεί ιμπεριαλιστικές εκστρατείες και στηρίζει αυταρχικά καθεστώτα, στην συνέχεια χτίζει την Ευρώπη Φρούριο απέναντι στα ποτάμια των απελπισμένων προσφύγων. Το δράμα των προσφύγων-μεταναστών από τις εμπόλεμες ζώνες και τις κατεστραμμένες από την καπιταλιστική κρίση χώρες της Ασίας και της Αφρικής, το ζήσαμε πρόσφατα με τη Λιβύη, το ξαναζούμε τώρα με την Συρία. Απαιτούμε: ανοικτά σύνορα για όλους τους εργαζόμενους. Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των μεταναστών, παροχή Πολιτικού Ασύλου σε όσους το έχουν ανάγκη. Μόνο με τους κοινούς μας αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε τα κοινά μας δικαιώματα.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ