2012-03-18 13:29:11
Φωτογραφία για Der Spiegel: Ενοχλημένη η Μέρκελ από τον Σαρκοζί
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η οποία είχε εκφράσει δημόσια την υποστήριξή της στο Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, έχει εκνευριστεί από την μεταβολή του υποψηφίου στις γαλλικές προεδρικές εκλογές και πλέον αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε κάποια από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματός του, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο.

Η καγκελάριος και πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) εξέφρασε τον εκνευρισμό της σε στενούς της συνεργάτες όταν πληροφορήθηκε πως ο Σαρκοζί δεν επιθυμεί πλέον την παρουσία της σε κάποια προεκλογική συγκέντρωση, έγραψε χθες το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην έκδοσή του στο Διαδίκτυο.

Η Μέρκελ φέρεται ότι έκανε γνωστές τις προθέσεις της μερικές ημέρες αργότερα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πάντως --συνεχίζει το γερμανικό περιοδικό--, η Άγγελα Μέρκελ δεν θα είχε δυσαρεστηθεί τόσο εάν ο υποψήφιος του δεξιού UMP δεν έκανε τις πρόσφατες δηλώσεις του για το ζήτημα της μετανάστευσης.


Ο Σαρκοζί απείλησε προ ημερών ότι η Γαλλία θα αποχωρήσει από το χώρο Σένγκεν εάν οι ευρωπαϊκές συνθήκες για την ελεύθερη μετακίνηση προσώπων δεν αναθεωρηθούν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι η Μέρκελ θα πάει «κάποια στιγμή» στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία για να «μιλήσει για την Ευρώπη» μαζί του, αλλά δε θα εμφανιστεί σε κάποια προεκλογική εκδήλωση διότι «αυτή είναι θέμα των Γάλλων».

Η Μέρκελ είχε εκφράσει δημόσια την υποστήριξή της στον υποψήφιο πρόεδρο Σαρκοζί με την ευκαιρία ενός γαλλογερμανικού κοινού υπουργικού συμβουλίου στις αρχές του Φεβρουαρίου στο Παρίσι. «Υποστηρίζω τον Νικολά Σαρκοζί. . . καθώς ανήκουμε σε φιλικά κόμματα», είχε πει. DexiExtrem
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ