2012-08-31 22:19:03
Φωτογραφία για «Πρώτα δημοσιονομική σταθεροποίηση, μετά μείωση ΦΠΑ στην εστίαση»
Παραμένει στις προθέσεις της κυβέρνησης η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει πρώτα να... φανούν σημάδια δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

Παραμένει στις προθέσεις της κυβέρνησης η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει πρώτα να φανούν σημάδια δημοσιονομικής σταθεροποίησης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Αυτό απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη σχετικά με την ανάγκη να υπάρξουν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση, ώστε να γίνει ανταγωνιστικό το τουριστικό πακέτο.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μειωθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ στην εστίαση. Θα προσπαθήσουμε το επόμενο διάστημα, εφόσον φανούν σημάδια δημοσιονομικής σταθεροποίησης της χώρας. Το να πούμε, όμως, τώρα συγκεκριμένη ημερομηνία, αν δεν είμαστε έτοιμοι, νομίζω ότι είναι λίγο πρόωρο», υπογράμμισε ο κ. Μαυραγάνης.


«Δεν πρόκειται ούτε η κυβέρνηση, ούτε εγώ προσωπικά, να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για μείωση της φορολογίας. Για να το επιτύχεις, όμως, αυτό θα πρέπει να σταθεροποιήσεις τα έσοδα και να έχεις πλέον αποτελέσματα ισοδύναμα από τη φοροδιαφυγή», πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός Οικονομικών διεμήνυσε επίσης ότι «θα πρέπει να καταλάβουν όλοι στην Ελλάδα ότι δεν μπορούμε να μειώσουμε φόρους αν δεν έχουμε σοβαρό αποτέλεσμα στη φοροδιαφυγή». «Αυτό», πρόσθεσε, «είναι ευθύνη και της κυβέρνησης και των πολιτών, οι οποίοι πρέπει να αποκτήσουν φορολογική συμμόρφωση γιατί έχει αποτέλεσμα στα έσοδα».

«Ο τουρισμός στη χώρα μας είναι η βαριά βιομηχανία και σε αυτήν οφείλουμε ένα μεγάλο κομμάτι των εσόδων. Αν είναι να γίνει η μείωση του τουριστικού πακέτου πρέπει να γίνει τώρα, που κλείνονται οι συμφωνίες για το καλοκαίρι. Είναι πολύ κρίσιμο να έχουμε συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα γίνει αυτή η κίνηση, που δίνει ανάπτυξη στη χώρα χωρίς κόστος και βάζει χρήματα στον κρατικό κορβανά», αντέτεινε ο κ. Μιχελάκης και συμπλήρωσε: «Τώρα έχει αξία να γίνει η κίνηση αυτή. Θα ήταν μεγάλο μήνυμα στην αγορά, όχι μόνο εδώ αλλά και εκτός, γιατί τώρα κλείνονται τα τουριστικά πακέτα».

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ