2012-09-02 13:22:03
Φωτογραφία για Νέα από την Κρήτη
Στα «πράσα» επίδοξος διαρρήκτης στο Ηράκλειο «ζωσμένος» με ναρκωτικά

«Τσακωτός» έγινε ένας επίδοξος διαρρήκτης στο Ηράκλειο το πρωί του Σαββάτου ύστερα από μια αποτυχημένη διάρρηξη σε σπίτι.

Πρόκειται για έναν 41χρονο που συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ πάνω του εντοπίστηκαν χασίς και ναρκωτικά χάπια.

Ειδικότερα, ο 41χρονος, εισήλθε «ακάλεστος» στο σπίτι 69χρονου, με σκοπό την κλοπή, έγινε όμως αντιληπτός από τον 69χρονο και τράπηκε σε φυγή χωρίς να προλάβει να αφαιρέσει χρήματα ή αντικείμενα.

Άμεσα έφτασαν στο σημείο ειδοποιηθέντες αστυνομικοί της ανωτέρω Ομάδας και συνέλαβαν τον 41χρονο.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 41χρονο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

- Μια αυτοσχέδια συσκευασία, περιέχουσα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρος 17,7 γραμμαρίων

- Πέντε δισκία του ναρκωτικού σκευάσματος HIPNOSEDON και δυο δισκία του ναρκωτικού σκευάσματος SUBUTEX για τα οποία στερείτο την κατά νόμο ιατρική συνταγή


Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

----------------------------------------------------------------------

Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Κρήτη.

Την ανάγκη της ενότητας και της ομοψυχίας του γενους στην δύσκολη περίοδο που περνά σήμερα η χώρα επεσήμανε από τα Χανιά, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη Κρήτη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο κ. Βαρθολομαίος, που επισκέπτεται την Κρήτη με αφορμή την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, η οποία πραγματοποιείται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων, θα παραμείνει στο νησί μέχρι τις 4 Σεπτέμβρη, όπου θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Χανιά και Ρέθυμνο

Η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Κρήτη

Σήμερα το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θα εγκαινιάσει το καθολικό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής, στο Βαρύπετρο και το απόγευμα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Αγία Κυριακή Βαρυπέτρου.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ρέθυμνο όπου εκκλησιαστικοί και τοπικοί φορείς θα τον υποδεχτούν στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη , ενώ θα ακολουθήσουν δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και τα εγκαίνια της αίθουσας του Κέντρου Ορθόδοξου Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης.

Η πρώτη ημέρα του κ.κ. Βαρθολομαίου στα Χανιά

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την πρώτη ημέρα επίσκεψής του στη Κρήτη, ευχαρίστησε αρχές, κλήρο και πολίτες για την υποδοχή εκφράζοντας την χαρά του που για μια ακόμα φορά επισκέπτεται το νησί, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους δεσμούς που συνδέουν την Κρήτη με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο κ Βαρθολομαίος αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα επισημαίνοντας την ανάγκη της ενότητας και της ομοψυχίας.

«Γνωρίζεται ότι ευρίσκεσθε πάντα στην σκέψη και στην καρδία μας και πάντοτε προσευχόμαστε για σας και τας ανάγκας σας ιδιαιτέρως δε, κατά την δύσκολον αυτήν περίοδον την οποία διέρχεται η ελληνική κοινωνία και η χώρα.

Ευχόμεθα η περίοδος αυτή να παρέλθει συντόμως, και είμαστε πεπεισμένοι ότι τούτο όντως θα συμβεί , διότι γνωρίζομε τα ανεξάντλητα αποθέματα δυνάμεως ενεργητικότητος και εφευρετικότητος δια των οποίων έχει προικίσει ο Θεός το γέννος μας». τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Η υποδοχή του κ.κ. Βαρθολομαίου και οι εκδηλώσεις προς τιμήν του.

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου τα Χανιά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βρθολομαίο.

Τον κ.κ Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εκπροσωπώντας οι βουλευτές του νομού, ο Περιφερειάρχης Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, ο Δήμαρχος Χανίων ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και φυσικά πλήθος πιστών.

Τον κ.κ Βαρθολομαίο προσφώνησε ο δήμαρχος Χανίων Μ. Σκουλάκης καλωσορίζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σκουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων η εκκλησία ήταν το κέντρο της ζωής κάθε χωριού.

Ευχόμαστε είπε ο κ. Σκουλάκης "η επίσκεψη σας στον τόπο μας να δώσει κουράγιο στην ψυχή κάθε Χανιώτη."

Ο δήμαρχος Χανίων δώρισε και μια αναμνηστική έκδοση των Χανίων στον κ.κ. Βαρθολομαίο.

Από την πλευρά του ο κ.κ Βαρθολομαίος στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τον δήμαρχο Χανίων για το καλωσόρισμα και επεσήμανε πως η Κρήτη αποτελεί χαρά και στεφάνι του Φαναρίου, ενώ ευχήθηκε η δύσκολη περίοδος που περνά η χώρα και οι πιστοί να παρέλθει σύντομα.

Κατόπιν ο Οικουμενικος Πατριάρχης αναχώρησε για την εν τη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, όπου ετελέσθει επίσημος δοξολογία και προσφωνήσεις των α) Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού και β) Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου Αρχ. Αμφιλοχίου με αντιφώνηση εκ του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στην ιερά Μονή της Αγίας τριάδας πααρατέθηκε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Ακολούθησε απο τον Οικουμενικό Πατριάρχη η βράβευση για την προσφορά τους του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΝΕΚ κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, και του προέδρου του Προμηθευτικου και καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΙΝΚΑ Χανιων κ. Απόστολου Αλεξάκη.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έχει ώς εξής:

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου

06.30 : Έναρξις Ακολουθίας του Όρθρου είς το Ιερόν Μετόχιον Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τής Ιεράς Σταυροπηγιακής καί Πατριαρχικής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής

07.45:Άφιξις και υποδοχή της Α.Θ.Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

08.00-10.00:Λιτάνευσις αγίων Λειψάνων –Ακολουθία των εγκαινίων του νέου Καθολικού της Ιεράς Μονής.

10.00-12.00:Πατριαρχική Θεία Λειτουργία –Προσφώνησις Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και Οσιολογιωτάτης Μοναχής Θεοξένης Καθηγουμένης της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής – Αντιφώνησις Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

13.00-14.30:Εόρτιος Τράπεζα –Προσφώνησις Παναγιωτάτου Οικομενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

17.30 : Αγιασμός του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαιδεύσεως υπό της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου εις Αγίαν Κυριακήν Βαρυπέτρου Κυδωνίας.

18.00: Αναχώρησις εκ του Μετοχίου Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής (Αγίας Κυριακή) διά την Ιεράν Μητρόπολιν Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

18:30 Επίσημη υποδοχή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη της πόλης του Ρεθύμνου, παρουσία του Σεβ.Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Εκκλησίας Κρήτης εκπροσώπων της Πολιτείας, του Ιερού Κλήρου, των Μοναχικών Αδελφοτήτων και του ευσεβούς λαού.

Θα γίνει προσφώνηση του δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γεωργίου Μαρινάκη και αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

19:00 Θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνης. Θα γίνει προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

19:30 Εγκαίνια της αίθουσας του Κέντρου Ορθόδοξου Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στο ισόγειο του Μητροπολιτικού Μεγάρου.

20:00 Δεξίωση στη Μεγάλη Αίθουσα του Μητροπολιτικού Μεγάρου όπου η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα δεχθεί τα σεβάσματα των Αρχών, του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Θα ακολουθήσουν μετάβαση στο επί του λόφου του Τιμίου Σταυρού Επισκοπείον της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, θυρανοίξια του Παρεκκλησίου του Αγίου Αποστόλου Τίτου και πάντων των Ρεθυμνίων Αγίων. Θα παρατεθεί τέλος δείπνο προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου

9:00 Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης. Θα ακολουθήσουν υποδοχή, προσφωνήσεις του Σεβ.Μητροπολίτη κ. Ευγενίου και της καθηγουμένης οσιωτ. Μοναχής Θέκλης, αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, εγκαίνια των νέων Εργαστηρίων της Ιεράς Μονής και πρόγευμα στην Τράπεζα της Μονής.

10:30 Επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης με υποδοχή από την κ. Μαρία Λιονή, Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης. Δεξίωση. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη παλαιά πόλη με προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Κυρίας των Αγγέλων.

11:30 Επίσκεψη στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο του Ρεθύμνου.

12:00 Εκδήλωση του δήμου Ρεθύμνου προς τιμήν του στο "Σπίτι του Πολιτισμού". Θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης Αγιογραφίας των Αγιογράφων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

13:00 Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού Κουμπέ με υποδοχή, προσφωνήσεις του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγενίου και της Καθηγουμένης Οσιωτ. Μοναχής

Πανσέμνης, αντιφώνηση Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίουκαι εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας του αοιδ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου.

14:00 Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου. Θα επισκεφθεί την Ιερά Πατριαρχή και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου όπου θα γίνουν υποδοχή, δοξολογία, προσφωνήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παν. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ανθίμου, αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, εγκαίνια των ανακαινισθεισών αιθουσών του νέου Μουσείου της Μονής και θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στην Τράπεζα της Μονής.

17:00 Επίσκεψη στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρσανίου

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου

08.30:Αναχώρησις διά οικήματα οικογένειας Κρομμυδάκη.

08.45:Πρωϊνό-Συνάντησις με κυρίαν Κρομμυδάκη, Δήμαρχο Πλατανιά , Πρόεδρον Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιά και Ποδοσφαιρική Ομάδα Πλατανιά-Ευλογία-Ανταλλαγή δώρων.

Προσφορά δώρων, χαιρετισμοί, ευαρέσκεια της Ιεράς Μητροπόλεως εις την κ. Κρομμυδάκη Σταματίαν.

09.40:Αναχώρησις διά την Ιεράν Μητρόπολιν Κισάμου και Σελίνου.

12.00:Αναγόρευσις της Α.Θ. Παναγιώτητος εις επίτιμον Διδάκτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

15.30:Υποδοχή εις Ιεράν Μονήν Τιμίου Προδρόμου Κορακιών. Προσφώνησις Ηγουμένης Μοναχής Αγαθαγγέλης- Αντιφώνησις –Κέρασμα εις το Ηγουμενείον.

17.30:Αναχώρησις δια Κωνσταντινούπολιν εξ αεροδρομίου Χανίων

---------------------------------------------------------------------------------

Παρέα κυκλοφορούσε με ηρωίνη στην Ιεράπετρα

Με 39,1 γραμμάρια ηρωίνης είχαν βγει βόλτα το βράδυ του Σαββάτου τέσσερα άτομα, στην Ιεράπετρα τα οποία συνελήφθησαν παρόλο που προσπάθησαν να ξεφορτωθούν την ναρκωτική ουσία όταν οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν για έλεγχο, αλλά μάταια.

Πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 41 και 27 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 26 και 20 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιεράπετρας, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 41χρονου, στο οποίο επέβαιναν ο 27χρονος, η 26χρονη και η 20χρονη, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος πέταξε στο έδαφος κατά τη διάρκεια του ελέγχου, μία αυτοσχέδια συσκευασία, περιέχουσα ποσότητα ηρωίνης, μικτού βάρους 39,1 γραμμαρίων, την οποία κατείχαν από κοινού και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

----------------------------------------------------------------------------------

Μοναδικές στιγμές στην έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας «Βουτιά στο παρελθόν» απο την Λέσχη Αυτοδυτών Κρήτης

Μια μοναδική, διαφορετική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο στα εγκαίνια της υποβρύχιας έκθεση φωτογραφίας, που θα διαρκέσει μέχρι της 9 Σεπτεμβρίου σε τρεις αγαπημένους θαλάσσιους προορισμούς των Χανίων, στο Μαράθι, στα Λαζαρέτα και στον Καλαθά.

"Πήρα την μάσκα μου και πήγα κολυμπώντας στο σημείο της έκθεσης στο Μαράθι σήμερα το πρωί ! Είναι πολύ πρωτότυπη και οι φωτογραφίες που έχουν ποντιστεί στο βυθό είναι καταπληκτικές ! Αξίζει τον κόπο να την επισκεφθεί όποιος ξέρει να κολυμπά. Αν δεν έχει μάσκα βυθού θα του δώσουν τα μέλη της Λέσχης Αυτοδυτών που βρίσκονται εκεί πάνω στο φουσκωτό ! Θερμά συγχαρητήρια στους οργανωτές-συντελεστές ", αναφέρει σχόλιο αναγνώστη του flashnews.gr που ενθουσιάστηκε από τη μαγεία της έκθεσης.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά πρωτότυπη υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας, με παράλληλα καταδυτικά δρώμενα, την οποία οι πολίτες και οι επισκέπτες των Χανίων μπορούν να απολαύσουν, κολυμπώντας με μάσκες και αναπνευστήρες.

Η έκθεση, που φιλοξενεί πολύτιμο φωτογραφικό υλικό από τα Χανιά του «χθες», λειτουργεί στις τρεις αγαπημένες θαλάσσιες περιοχές του Νομού Χανίων με ελεύθερη συμμετοχή του κοινού, ως εξής:

Μαράθι - Ακρωτήρι, 1-2 Σεπτεμβρίου 2012

Λαζαρέτα – Νέα Χώρα, 3-5 Σεπτεμβρίου 2012

Καλαθάς – Ακρωτήρι, 8-9 Σεπτεμβρίου 2012

Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης, παραχωρήθηκε από το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, αλλά και από την προσωπική συλλογή της κ. Ζαχαρένιας Σημαντηράκη.

Διοργανωτές:

Λέσχη Αυτοδυτών Κρήτης

Ιστορικό Αρχείο Κρήτης

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων
flashnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ