2012-09-03 02:19:03
Φωτογραφία για Μετά τον ήλιο
Καλοκαίρι. Στιγμές χαλάρωσης πάνω στη σεζ-λονγκ, παρέα με το αγαπημένο σας κοκτέιλ. Δεν έχετε καλύτερο. Ωστόσο, γνωρίζετε πια ότι ακόμη και λίγα λεπτά έκθεσης στον ήλιο αρκούν για να βλάψουν το δέρμα σας. Μπορεί η σωστή χρήση αντηλιακού να μειώνει τις φθορές, ωστόσο, έχετε ανάγκη από ειδική φροντίδα για να καταπραΰνετε την επιδερμίδα μετά την ακτινοβολία.

Κάτω από τον ήλιο

Από τις πρώτες ημέρες έκθεσης στον ήλιο μπορεί να εμφανιστούν:

Έντονη αφυδάτωση: Το δέρμα γίνεται τραχύ και αρχίζει να ξεφλουδίζει.

Τι να κάνετε: Απολέπιση και βαθιά ενυδάτωση. Βρέξτε την επιδερμίδα σας και τρίψτε την απαλά με ένα προϊόν πίλινγκ. Αφού σκουπιστείτε, απλώστε ένα πλούσιο στρώμα από After Sun. Επαναλάβετε καθημερινά, μέχρι να επανέλθει πλήρως.

Ηλιακό έγκαυμα: Ταλαιπωρεί συχνά τις ανοικτόχρωμες επιδερμίδες. Η ένταση του εγκαύματος καθορίζεται από τον τύπο του δέρματος και το χρόνο έκθεσης. Στην αρχή εμφανίζεται ως κοκκίνισμα το οποίο συνοδεύεται με πόνο.


Τι να κάνετε: Ένα αντιισταμινικό θα σας ηρεμήσει. Εφαρμόστε τοπικά ένα προϊόν με αλόη βέρα.

Έγκαυμα δευτέρου βαθμού: Πρόκειται για βαθύ κάψιμο το οποίο παθαίνουν πολλοί εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο, χωρίς να γνωρίζουν τη σοβαρότητά τους. Στην επιδερμίδα εμφανίζονται φουσκάλες με υγρά, ενώ στα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνεται ρίγος ή πυρετός.

Τι να κάνετε: Επισκεφθείτε το γιατρό. Ίσως χρειαστείτε αντιβίωση και θεραπεία με κορτιζονονούχες κρέμες.

Μετά: Φροντίδα ανάπλασης

Τα προϊόντα περιποίησης για μετά την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι η ασπίδα σας. Ενυδατώνουν το δέρμα, ενώ, χάρη στη σύνθεσή τους, ενισχύουν τη συνοχή και επιταχύνουν τους ρυθμούς ανανέωσης των κυττάρων. Χρησιμοποιήστε τα καθημερινά μετά το μπάνιο. Περιορίζουν το ερύθημα και τις αλλοιώσεις του δέρματος, ενώ ενισχύουν και παρατείνουν το μαύρισμα.

Τι περιέχουν: Αλόη βέρα που καταπραΰνει από τους ερεθισμούς, βιταμίνη Ε, η οποία προλαμβάνει τη δημιουργίας ρυτίδων, ιαματικό νερό, φυτικά εκχυλίσματα, γλυκόριζα και ενυδατικά στοιχεία, που απαλύνουν το δέρμα.

Σπιτική συνταγή: Κάντε ένα χλιαρό μπάνιο και διαλύστε ελάχιστη ποσότητα από ακετιλοσακιλικό οξύ (στα φαρμακεία). Σκουπίστε απαλά το σώμα και κάντε μάσκα από γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά. Αφήστε για 15 λεπτά και ξεβγάλτε. Ολοκληρώστε τη φροντίδα με ένα προϊόν After Sun.
myself.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ