2012-09-03 12:14:31
Φωτογραφία για Ο Ρόμνεϊ χλευάζει την Ελλάδα με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Βοστώνης.
Ο Μεθόδιος προσευχήθηκε στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων να βγεί Πρόεδρος ο υποψήφιος που θεωρεί την Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγή.

«Στόχος να δημιουργηθεί μια Αμερική που οι επενδύσεις θα ευδοκιμούν και δεν θα εξανεμίζονται όπως έγινε στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μιτ Ρόμνεϊ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στην Τάμπα της Φλόριδας, όπου αποδέχτηκε το χρίσμα του κόμματος του για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα διεξαχθούν στις 6 Νοεμβρίου.

Λίγες ημέρες πριν ο Ρόμνεϊ είχε καταφερθεί και πάλι εναντίον της Ελλάδας σε προεκλογική ομιλία του:

“Ακούω κάποιους ψεύτικους ήχους στο βάθος. Μου θυμίζουν λίγο την ομιλία του Προέδρου προ τετραετίας, στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Ντένβερ. Θυμάστε που μιλούσε μπροστά σε ελληνικούς κίονες;" είπε απευθυνόμενος στο πλήθος. Και συνέχισε: "Οι ήχοι στο βάθος μοιάζουν με ελληνική χορωδία. Ο,τι κάνουν οι Δημοκρατικοί μου θυμίζει την Ελλάδα και δεν θα γίνουμε Ελλάδα. Θα ξανακάνουμε την Αμερική πραγματική Αμερική”.


Αυτές οι τοποθετήσεις του Ρόμνεϊ δεν εμποδίζουν σε τίποτε την Ορθόδοξη Εκκλησία των ΗΠΑ να ταχθεί με το μέρος του, λόγω προφανώς των υπερσυντηρητικών απόψεων του κόμματός του. Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών και λίγο μετά τη χλευαστική για την Ελλάδα τοποθέτηση του Ρόμνεϊ, προσευχήθηκε στον Θεό να έχει καλά «δύο πιστούς υιούς, τον Μιτ Ρόμνεϊ και τον Πολ Ράιαν για να υπηρετήσουν στα υψηλότερα αξιώματα τούτης τη αγαπημένης μας χώρας, ένα έθνος το οποίο πάντοτε άνοιξε την αγκαλιά του για να καλωσορίσει τις κουρασμένες, τις φτωχικές και τις συνωστισμένες μάζες, όλους τους κατατρεγμένες για να αναπνεύσουν ελεύθερα. Ενα έθνος το οποίο ήταν πάντοτε μοντέλο ειρήνης, δικαιοσύνης και ευνομίας».

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Εθνικού Κήρυκα για την παρουσία του Μεθοδίου.

Με την προσευχή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, το «Βασιλεύ Ουράνιε», έκλεισε ο Μητροπολίτης Βοστώνης τις εκδηλώσεις του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, της Τετάρτης 29 Αυγούστου, το οποίο και επίσημα έδωσε το χρίσμα της αντιπροεδρίας στον Πολ Ράιαν. Τονίζεται ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ αναμενόταν να αποδεχθεί και τυπικά το χρίσμα για την Προεδρία, χτες Πέμπτη, το βράδυ, τελευταία μέρα του συνεδρίου.

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος στην προσευχή που ανέπεμψε, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τα τηλεοπτικά δίκτυα, αναφέρθηκε εκτός από τους κ. Ρόμνεϊ και Ράιαν και στον ελληνικής καταγωγής πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ρινς Πρίμπους, τονίζοντας μάλιστα ότι τυγχάνει και Αρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο κ. Μεθόδιος αναφέρθηκε επίσης στον τυφώνα «Αϊζακ», στη μεγαλοσύνη της Αμερικής και κάλεσε όλους να δείξουν ευαισθησία στους υποφέροντες ανέργους, αστέγους, πεινασμένους και φτωχικούς.

Στο συνέδριο ο Μητροπολίτης Μεθόδιος αντιπροσώπευσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, ο οποίος ως γνωστόν βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη όπου είχε διαβουλεύσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Ο επικεφαλής του Τάγματος των Αρχόντων, Αντώνης Λυμπεράκης, με δήλωση του εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο Μητροπολίτης Μεθόδιος ανέφερε ότι ο κ. Πρίμπους είναι Αρχων του Πατριαρχείου.

Ολόκληρο το κείμενο της προσευχής σε μετάφραση του «Ε.Κ.» είναι το ακόλουθο:

«Βασιλεύ Ουράνιε, Παράκλητε το Πνεύμα της αληθείας, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός, ελθέ και σκήνωσον εν ημίν, καθώς τούτη την ώρα προσευχόμαστε για τους αδελφούς μας οι οποίοι υποφέρουν από τις καταστροφές του τυφώνα ʽΑϊζακʼ. Περίβαλέ τους με την αγάπη Σου και διατήρησέ τους ασφαλείς. Ικάνωσέ μας να τους συμπαρασταθούμε με πράξεις φιλανθρωπίας και γενναιοδωρίας.

»Καθώς ολοκληρώνομε το πρόγραμμα αυτής της βραδιάς, Σε παρακαλούμε να ευλογήσεις και να εμπνεύσεις τους συνέδρους αυτού του Ρεπουμπλικανικού Συνεδρίου για να αναδειχθούν αφοσιωμένοι υπηρέτες και πολίτες της μεγάλης μας χώρας. Εχουν επιλέξει δύο πιστούς υιούς, τον Μιτ Ρόμνεϊ και τον Πολ Ράιαν για να υπηρετήσουν στα υψηλότερα αξιώματα τούτης τη αγαπημένης μας χώρας, ένα έθνος το οποίο πάντοτε άνοιξε την αγκαλιά του για να καλωσορίσει ʽτις κουρασμένες, τις φτωχικές και τις συνωστισμένες μάζες, όλους τους κατατρεγμένες για να αναπνεύσουν ελεύθεραʼ. Ενα έθνος το οποίο ήταν πάντοτε μοντέλο ειρήνης, δικαιοσύνης και ευνομίας.

»Φώτισε τις καρδιές των υποψηφίων αυτού του συνεδρίου με το ακτινοβόλο φως του Θείου Σου θελήματος. Χάρισε τους καθώς επίσης και στον πρόεδρο (του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος) Ρινς Πρίμπους, Αρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με διορατικότητα, σοφία και τόλμη, με κουράγιο, συμπόνια και ικανότητα.

»Απόψε, θυμόμαστε τα άφοβα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων μας, τα οποία βάζουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο για την υπεράσπιση της ελευθερίας μας, κι όπως οι Προπάτορες μας, είναι αποφασισμένοι και εδραίοι να διατηρήσουν την Αμερική Γη της Ελευθερίας και Τόπο της ανδρείας.

»Είθε ο κάθε Αμερικανός να είναι περισσότερο ευαίσθητος: Για τους εγκαταλειμμένους και ξεχασμένους. Για εκείνους οι οποίοι είναι θύματα των διακρίσεων και της εγκληματικότητας. Για τους πεινασμένους και άστεγους. Για τους ανέργους και τους έχοντες μικρή ελπίδα.

»Βοήθησε μας Κύριε να καταρρίψουμε τα τείχη της έχθρας και της δυσπιστίας και δείξε μας την οδό μιας καινούργιας εποχής ειρήνης, ισότητας και ευκαιρίας. Ενδυνάμωσε το χέρι της Αμερικής καθώς το εκτείνει για να σφίξει τα χέρια των αδελφών μας ανά τον Κόσμο για να δημιουργήσει γέφυρες κατανόησης. Βοήθησέ μας να ξαναανακαλύψουμε τον δρόμο που οδηγεί τον έναν προς τον άλλον και όλους μας σε Σένα. Αμήν».

Βοήθειά τους!
Eglimatikotita
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ