2012-09-03 12:43:20
Φωτογραφία για Αρχίζει η δίκη για την “μαύρη τρύπα” στον Δήμο Θεσσαλονίκης... !!!
Στις 19 Σεπτεμβρίου ξεκινά η δίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για την υπόθεση της υπεξαίρεση «μαμούθ» στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το thestival.gr τα περιθώρια αναβολής της υπόθεσης είναι πολύ μικρά, καθώς συμπληρώνονται τα ανώτατα όρια προσωρινής κράτησης για δύο από τους εμπλεκόμενους, τον πρώην υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτη Σαξώνη καθώς και τον Μιχάλη Λεμούσια πρώην γενικό γραμματέα του δήμου.

Στο εδώλιο του Τριεμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα βρεθούν ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος,

ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος βρίσκεται και στο επίκεντρο της υπόθεσης, ο Μιχάλης Λεμούσιας και οι τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Αθανάσαρος, Αναστάσιος Γερογιάννης και Μιχάλης Ζορπίδης.

Στη θέση του κατηγορούμενου θα καθίσουν και 12 διοικητικοί υπάλληλοι και στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης σε βάρος των οποίων κατά τη διάρκεια της ανάκρισης έχουν αποδοθεί ποινικές ευθύνες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης. Οι βασικές κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι υπεξαίρεση, πλαστογραφία καθώς και ηθική αυτουργία και συνέργεια στις παραπάνω πράξεις.


Παράλληλα την ίδια ημερομηνία, στις 19 Σεπτεμβρίου θα συνεκδικαστεί ουσιαστικά και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του Παναγιώτη Σαξώνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αντίθετα οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του Μιχάλη Λεμούσια, του Μιχάλη Ζορπίδη και του πρώην προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται να προσδιοριστούν και να εκδικαστούν σε άλλες ημερομηνίες.

ΤΟ ΚΑΡΦΙ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ