2012-09-03 15:10:02
Φωτογραφία για Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. για την εξέλιξη του διαγωνισμού της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
από το Γραφείο Τύπου

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 ολοκληρώθηκε η υποβολή των προσφορών για την υλοποίηση του έργου «Ανάπτυξη Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και Παροχή Σχετικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών» συνολικού προϋπολογισμού 24.631,010 ευρώ, που διενεργείται με τη διαδικασία κλειστού διεθνή διαγωνισμού με κριτήριο την οικονομικά συμφερότερη προσφορά και χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ».

Από τις τέσσερις εταιρείες που είχαν προεπιλεγεί στην Α’ φάση του διαγωνισμού, προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν οι κάτωθι:

1. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ: «ΑLTEC INTEGRATION A.E, QUALITY and RELIABILITY A.E, PANSYSTEMS A.E, OTS A.E»

2. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ: «ΟΤΕ, ΒΥΤΕ COMPUTER A.B.E.E.»

3. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ:«INTRASOFT INTERNATIONAL S.A, INTRACOM IT SERVICES Α.Ε, SINGULAR LOGIC INTEGRATOR A.E, SINGULAR LOGIC A.E, UNISYSTEMS A.E»


Η εταιρεία VELTI A.E παρόλο που είχε προεπιλεγεί στην Α ΄φάση του διαγωνισμού, δε συμμετείχε τελικά στη διαδικασία υποβολής φακέλου προσφοράς.

Τη στιγμή που η διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση του ολοκληρωμένου έργου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης συνεχίζεται ομαλά, η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που είναι ήδη σε λειτουργία από την Η.ΔΙ.Κ.Α Α.Ε έχει δεχτεί τη μεγαλύτερη αύξηση φορτίου από την έναρξη της λειτουργίας της μέχρι σήμερα. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει την ετοιμότητα και τη δυνατότητα του συστήματος στην επαρκή αντιμετώπιση υψηλών φορτίων, διαψεύδοντας όσους μέχρι τώρα φάνηκαν δύσπιστοι και επικριτικοί απέναντι σε ένα τόσο εθνικά κρίσιμο έργο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή σημειώθηκε ρεκόρ συνταγογράφησης. Τις δύο αυτές ημέρες 1,3 εκ. συνταγές καταχωρήθηκαν συνολικά στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που λειτουργεί η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε και από αυτές εκτελέστηκαν 781.000 συνταγές από τους φαρμακοποιούς (320.000 συνταγές την Πέμπτη 30/08/12 και 461.000 την Παρασκευή 31/08/12). Τονίζεται, ότι τις ώρες αιχμής δηλαδή μεταξύ 10.00 και 11.00 το πρωί καταχωρούνταν 1250 συνταγές το λεπτό.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ