2012-09-03 15:54:03
Φωτογραφία για Ο τρομοκράτης… παραολυμπιονίκης!
Μία απίθανη ιστορία κρύβεται πίσω από τον παραολυμπιονίκη Σεμπαστιάν Ροντρίγκεθ Βελόσο Ο 55χρονος Ισπανός που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο στους Αγώνες του Λονδίνου ήταν τρομοκράτης και είχε καταδικαστεί σε 84 χρόνια φυλάκισης!

Ο Βελόσο υπήρξε μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Grapo» και το 1984 είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός επιχειρηματία, αλλά και τη συμμετοχή του σε βομβιστικές επιθέσεις.

Στη διάρκεια της κάθειρξής του έκανε απεργία πείνας για 432 ημέρες πράγμα που είχε ως συνέπεια να υποστούν βλάβες αρκετά ζωτικά του όργανα και να μείνει παράλυτος από τη μέση και κάτω. Τελικά κρατήθηκε ζωντανός επειδή οι υπεύθυνοι των φυλακών τού έδιναν τροφή με το ζόρι.

Το 1996 αποφυλακίστηκε (κανονικά θα αποφυλακιζόταν το 2069!) και άρχισε να ασχολείται με την κολύμβηση.

Έκτοτε έχει κατακτήσει 13 μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, της Αθήνας, του Πεκίνου και πλέον του Λονδίνου.

Το 2007 η ισπανική κυβέρνηση τού έδωσε χάρη, απόφαση που χαρακτηρίστηκε ντροπιαστική αναφέρει το sport-fm.gr, από τον γιο του ανθρώπου που είχε δολοφονήσει.

Ο Βελόσο, πατέρας μιας 19χρονης κόρης, θέλει να ξεχάσει το βίαιο παρελθόν του.

«Όσα έγιναν δεν μπορούν να διαγραφούν, όμως έμαθα πολλά και θέλω ο κόσμος να με θυμάται για τις επιτυχίες μου ως αθλητή κι όχι για το παρελθόν μου», δηλώνει ο ίδιος.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ