2020-11-03 08:29:51
Φωτογραφία για Νύχτα τρόμου στη Βιέννη με μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων: «Ισλαμιστής τρομοκράτης» ο νεκρός δράστης
Μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη Βιέννη της Αυστρίας για τον εντοπισμό τουλάχιστον

 ενός ατόμου σχετικά με τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τις βραδινές.. ώρες και είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα και να τραυματιστούν ακόμη 15.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία της Βιέννης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τουλάχιστον ενός εκ των δραστών των τρομοκρατικών, όπως τις χαρακτήρισε ο καγκελάριος της χώρας και ο υπουργός Εσωτερικών, επιθέσεων που σημειώθηκαν σε έξι σημεία της αυστριακής πρωτεύουσας. Τέσσερις είναι οι νεκροί, μεταξύ αυτών και ένας εκ των δραστών, ενώ 15 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται, ορισμένοι εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα από πυροβολισμό.Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας χαρακτήρισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τον δράστη που έπεσε νεκρός ως «ισλαμιστή τρομοκράτη», ενώ διευκρίνισε πως δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσα ήταν τα άτομα που συμμετείχαν στο αιματοκύλισμα.


Οι επιθέσεις

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν τις βραδινές ώρες κοντά σε μια εβραϊκή συναγωγή, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν αποτελούσε στόχο καθώς, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας, Όσκαρ Ντόιτς, ήταν κλειστή όταν ξεκίνησαν όλα. 

 

 

Βαριά οπλισμένοι δράστες, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ο αριθμός τους με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για «αρκετούς», άνοιξαν πυρ κατά οποίου έβρισκαν μπροστά τους. Και οι έξι επιθέσεις έγιναν σε δρόμους κοντά στη συναγωγή.

Κράδαιναν καραμπίνες, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ ακούστηκαν τουλάχιστον 50 πυροβολισμοί.τα social media αναρτήθηκαν βίντεο που δείχνουν έναν ένοπλο να τρέχει σε έναν πλακόστρωτο δρόμο, πυροβολώντας και φωνάζοντας. Η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να μην αναρτούν βίντεο και φωτογραφίες, αλλά να της τα παραδώσουν ώστε να την βοηθήσουν στο έργο της.

Η πόλη έχει τεθεί υπό στενό αστυνομικό κλοιό, με τις Αρχές να κάνουν έρευνες για το άτομο που κατάφερε να το σκάσει και είναι βαριά οπλισμένο.

Ο καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, προειδοποίησε τους πολίτες πως η απειλή δεν έχει παρέλθει. «Η απειλή δεν μπορεί να αρθεί αυτή τη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα κίνητρα των δραστών, που ο καγκελάριος χαρακτήρισε «επαγγελματίες», παραμένουν ασαφή έως και αυτή την ώρα. 

 

 Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Όπως μεταδίδει το Sputnik, η τρομοκρατική οργάνωση ISIS ανάλαβε τη ευθύνη για το αιματοκύλισμα στη Βιέννη.

Οι τζιχαντιστές εξέδωσαν ανακοίνωση ισχυριζόμενοι πως είναι πίσω από τις επιθέσεις, εκφράζοντας τη «χαρά» τους και περιγράφοντας τους δράστες ως «λιοντάρια». Όπως ανέφεραν, μάλιστα, η Αυστρία έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης για την σύμπραξή της με την συμμαχία που πολεμά τον ISIS.

Να σημειωθεί πως η τρομοκρατική οργάνωση συνηθίζει να αναλαμβάνει την ευθύνη σε κάθε τέτοια περίπτωση και οι Αρχές δεν έχουν καμία τέτοια πληροφορία στη διάθεσή τους. 

Η επίθεση έλαβε χώρα την ώρα που πολλοί πολίτες είχαν βγει για να διασκεδάσουν πριν η περιοχή μπει και πάλι σε lockdown λόγω κορονοϊού.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ