2012-09-04 00:44:29
Φωτογραφία για «Πορτοκαλής Ήλιος»
Στην εκδήλωση για τα 38 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, κάπου πήρε το μάτι μου έναν ήλιο με δίσκο και ακτίνες σε χρώμα πορτοκαλί. Θυμήθηκα ότι τη δεκαετία του ΄70, έτσι τουλάχιστον θυμάμαι, υπήρχε ένα καράβι, που έκανε το δρομολόγιο Πειραιάς- νησιά του Αργοσαρωνικού και λεγόταν «Πορτοκαλής Ήλιος». Ήταν το πιο καινούργιο και το πιο γρήγορο από τα καράβια που έκαναν το ίδιο δρομολόγιο.

Σήμερα είναι ένα κουφάρι που σαπίζει. Είναι προφανές ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος επιλέγοντας το πορτοκαλί χρώμα, δεν είχε υπόψη του την ιστορία με το συγκεκριμένο καράβι, δίνοντας αφορμή για παραλληλισμούς με το ΠΑΣΟΚ, που κάποτε ήταν το πιο νέο και πιο ισχυρό κόμμα και σήμερα, με βάση την τελευταία δημοσκόπηση (αν και οι δημοσκοπήσεις του Αυγούστου είναι οι πλέον αναξιόπιστες) προηγείται με βραχεία κεφαλή της «Χρυσής Αυγής» η οποία απειλεί να το εκτοπίσει από την τρίτη θέση.

Αλλά ο Βαγγέλης Βενιζέλος, στη διάρκεια της ομιλίας του εκνευρίστηκε, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου, προερχόμενος από τη Ν. Αφρική, όπου συνεδρίασε η Σοσιαλιστική Διεθνής και επανεξελέγη πανηγυρικά Πρόεδρος, καθυστέρησε να φθάσει στο χώρο της εκδήλωσης.


Όταν έφθασε, ο κ. Βενιζέλος είχε αρχίσει ήδη την ομιλία του. Μπαίνοντας στην αίθουσα ο Γιώργος, έγινε αντιληπτός από τους παρισταμένους, οι οποίοι τον χειροκρότησαν ζωηρά και παρατεταμένα. Μάλιστα φώναξαν και ως σύνθημα το όνομά του, «Παπανδρέου-Παπανδρέου».

Αυτό ήταν αρκετό για να εκνευρίσει τον Βενιζέλο, ο οποίος αναγκάσθηκε να διακόψει δύο φορές την ομιλία του , και με την ευκαιρία προσπάθησε να «καρφώσει» τον προκάτοχό του, ο οποίος φαίνεται να αποτελεί μύχια ελπίδα των Πασόκων, που βλέπουν το Κίνημα να συρρικνώνεται όλο και περισσότερο. Ο Βαγέλης Βενιζέλος, στις δύο διακοπές της ομιλίας του προσπάθησε να ψέξει τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντάς του «Γιώργο άργησες», γιθα να προσθέσει αμέσως «και δεν άκουσες τα συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου στη Διεθνή». Αλλά ο Γιώργος αγνόησε τα «καρφιά’ και δεν έκανε ούτε ένα νεύμα στον ομιλητή, ούτε έδειξε να τον ακούει και συνέχισε να ανταλλάσει θερμές χειραψίες, μέχρι που έφθασε στη θέση του, η οποία ήταν σχεδόν δίπλα (υπήρχε μια θέση ανάμεσα) με εκείνη της Βάσως Παπανδρέου, που ήταν εκ των πρωταγωνιστών μελών της Κ.Ο. που ανάγκασαν τον τότε πρωθυπουργό να παραιτηθεί, για να διαδεχθεί η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαράς τον Παπανδρέου. Έτσι ο Βαγγέλης πήρε την εκδίκησή του.

Στην εκδήλωση παρέστη σύσσωμο, σχεδόν, το εν ζωή ΠΑΣΟΚ του 1974, πλην ελαχίστων οι οποίοι μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων στελεχών που κρατούν αποστάσεις από τον σημερινό Πρόεδρο του Κινήματος, όπως οι Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Χρήστος Παπουτσής, Άννα Διαμαντοπούλου και Στέφανος Τζουμάκας.

Ήταν, όμως, εκεί ο Κώστας Σημίτης, στον οποίο τηλεφώνησε προσωπικά ο ίδιος ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ