2012-09-07 07:40:25
Φωτογραφία για Προς νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Κυριακής
Στο Μέγαρο Μαξίμου θα μεταβούν τελικά το βράδυ της Κυριακής οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Θα προηγηθεί η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον ενημέρωσε για την πρόθεση του κ. Σαμαρά να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, το πρωί της Τετάρτης, θέτοντας το θέμα της ενημέρωσης για τα όσα ειπώθηκαν στο Βερολίνο κατά τη συνάντηση Στουρνάρα-Σόιμπλε.

Έθεσε ακόμα και το θέμα της νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών εν όψει της άφιξης της τρόικας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου έγινε γνωστό ότι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας θα ενημέρωνε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις επαφές του στη Γερμανία, ενώ για το θέμα της σύσκεψης δεν υπήρχε συγκεκριμένη ημερομηνία.


Οι εξελίξεις προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του κ. Βενιζέλου, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, έστειλε μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζοντας πως ο ρόλος των μικρότερων εταίρων δεν είναι να παρακολουθούν μια μονοκομματική κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Δεν επωμιζόμαστε το κόστος για κάθε πρόβλημα; Είναι δυνατόν να καθόμαστε σιωπηλοί, να πληρώνουμε την ευθύνη και να μη μπορούμε να μετάσχουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος μέσα από μια υπόδειξη, μέσα από μια προτροπή;

» Μέσα από την άσκηση ελέγχου; Αν κάποιοι νομίζουν ότι ο ρόλος των δύο μικρότερων εταίρων, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, είναι να παρακολουθούν μία μονοκομματική κυβέρνηση να ακολουθεί πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε πολύ μεγάλα λάθη, με πολύ μεγάλες επιπτώσεις για τον απλό πολίτη, κάνουν λάθος».

Αλλά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης επιθυμούσε την πραγματοποίηση νέας σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό εν όψει της άφιξης της τρόικας.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, ενώ την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι.
in.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ